Cinematograful din Vulcan, inaugurat la sărbătoarea oraşului

Maximilian Gânju

Va mai trece ceva timp până la proiecţia primului film în cinematograful refăcut de municipalitatea Vulcan. Lucrările de reabilitare a edificiului au început în această vară cu finanţare din bugetul local.
În cei circa 17 ani, cât a stat fostul cinematograf închis, clădirea s-a degradat, astfel că lucrările de reabilitare vor dura mai mult decât au sperat reprezentanţii municipalităţii. Reabilitarea Cinematografului „Luceafărul” din municipiul Vulcan a inclus atât interiorul clădirii, cât şi exteriorul, iar lucrările sunt realizate de firma municipalităţii, SC Pregoterm Vulcan.
„Noi am reuşit să-l trecem în administrarea noastră abia în urmă cu doi ani de zile. Sunt foarte multe lucruri de făcut acolo, eu spun că până acum s-a făcut reabilitare în proporţie de circa 30 la sută. Cred că anul viitor, noi sperăm ca de nedeie (n.r. Nedeia Vulcăneană), să rulăm primul film în noul cinematograf”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Lucrările sunt făcute cu fonduri de la bugetul local, iar la finalul reabilitării, cinematograful va fi unul de ultimă generaţie, în care se vor putea proiecta inclusiv filme 3D. Deşi lucrările durează mai mult decât s-a estimat în primă instanţă, locuitorii municipiului spun că refacerea cinematografului este un obiectiv important pentru comunitate. „Cred că merită aprecieri primarul Ile, pentru că era timpul să avem un cinematograf. Trebuia să fie refăcut şi chiar dacă durează un an de zile, important este că la final avem ceva frumos, unde să putem vedea un film sau un spectacol”, spune Sergiu (31 de ani) din Vulcan. Iniţiativa de a transforma cinematograful din localitate, construit pe vremea regimului comunist, într-unul modern, aparţine actualului edil, Gheorghe Ile, iar pe lângă sala de cinema, vor mai fi realizate şi alte spaţii dedicate acţiunilor culturale, cum ar fi un spaţiu expoziţional ori sală de spectacole.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare