ComunitatePolitica si administratie

Cinematograful din Hațeg, pe linia modernizării

Magdalena Șerban

Finanțat și derulat prin Compania Națională de Investiții – CNI, proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a cinematografului Dacia din orașul Hațeg a primit undă verde pentru începerea lucrărilor.

Plusvaloare
Potrivit datelor tehnice, programul investițional prevede realizare trotuare de protecție în jurul clădirii, reabilitare acustică a sălii de cinematograf, re­fa­ce­re instalații sanitare, refacere fini­saje interioare cu materiale moderne, dotare sală de cinematograf pentru rea­lizarea de proiecții de film în condiții optime, refacere scenă, montare scau­ne pentru spectatori şi menținere am­fiteatru, refuncționalizare grupuri so­cia­le, amenajarea tuturor spațiilor adia­cente, amenajare exterioară și asi­gu­rare iluminat interior şi exterior. „Starea construcției în ansamblu este bună, nu se constată crăpături sau fisuri în pereții portanți sau în structura de rezistență formată din cadre de beton armat, nu se constată tasări sau rotiri a fundațiilor. Se constată degradări lo­cale la tencuielile exterioare și la cele in­terioare în special în spațiile anexe”, arată documentul de fundamentare.
S-a propus dotarea sălii cu 180 de scaune concepute special pentru un cinematograf, tocmai pentru a asigura confort din punct de vedere al ergo­no­miei pentru utilizatori, acesta fiind numărul maxim de scaune de acest tip ce se poate amplasa, în ideea de a per­mite fluxurile de circulaţie necesare şi evacuarea conform măsurilor ISU. În plus, se prevede spaţiu pentru am­pla­sa­rea scaunelor pentru persoane cu diza­bilităţi. „Ne dorim ca prin acest demers să realizăm un spațiu adecvat activităților culturale (sală de spec­ta­cole, conferințe, săli de repetiții, spații pentru activitățile de educație per­ma­nentă), orașul nostru având ca­pa­ci­ta­tea de a se dezvolta extraordinar prin intermediul activităților din acest seg­ment. Prin urmare, etapa ce urmează să fie implementată este una favora­bilă evo­luției în acest sens”, a subliniat pri­marul din Hațeg, Adrian Pușcaș (foto).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura