Cine vrea lichidarea Complexului Energetic Hunedoara?

Maximilian Gânju

Colacul de salvare pentru locurile de muncă a mii de oameni din Valea Jiului ar putea fi sindicatul. Decizia liderilor de la „Muntele“ de a interveni în procesul aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, în care se judecă insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara, va prelungi activitatea companiei. Nu se ştie pentru cât timp, însă sindicaliştii au cerut soluţii urgente de la Guvern.
Posibilitatea ca societatea energetică hunedoreană să intre în proces de lichidare a fost arătată chiar de Ministerul Energiei, instituţia transmiţând către Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde se judecă dosarul insolvenţei CEH, un document în care se menţionează posibilitatea. „Există un document oficial cerut de către Curtea de Apel Alba Iulia referitor la insolvenţă, în care instanţa ne solicită, oficial, să analizăm şi să avem în vedere că există şi riscul lichidării generat de situaţia financiară a Complexului. Noi am spus că am analizat şi există, într-adevăr, acest risc de lichidare, urmare a dezechilibrului financiar care există. Nimic mai mult“, a declarat Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, pentru o publicaţie din Valea Jiului.
Liderul Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, spune însă că ministerul de resort este cel ce sugerează instanţei soluţia lichidării. „Ministerul (…) a trimis un material în care sugerează instanţei de judecată soluţia lichidării. Este semnat de ministru. (…) Eu mă felicit încă o dată că am intervenit în acest proces pentru că ministerul sugerează această variantă şi exista riscul ca un judecător să spună: hai să-i lichidăm, dacă ministerul aşa vrea! Nu mă aşteptam ca ministerul să aibă o astfel de poziţie, m-aş fi aşteptat să încerce să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor Complexului Energetic Hunedoara“, a declarat Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele. Liderul sindical de la CEH mai spune că sindicatul se va opune unor astfel de măsuri, iar rolul său de intervenient în dosarul insolvenţei oferă o serie de pârghii prin care să zădărnicească eventuale astfel de planuri ce ar lăsa mii de oameni fără un loc de muncă.

2 comentarii la „Cine vrea lichidarea Complexului Energetic Hunedoara?

 • 31 octombrie 2018 la 7:57
  Legătură permanentă

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan si atunci huila din valea jiului va fi rentabila si CEH nu va mai avea datorii .

 • 31 octombrie 2018 la 12:24
  Legătură permanentă

  La ce sa se faca investitii, bre „Valea Jiului” ? Ai vreun utilaj potrivit pentru conditiile de zacamant din Valea Jiului ? Ai dibuit vreun bloc de rezerva de carbune „baban” si de grosime favorabila ? Ai
  inventat vreo tehnologie-minune pentru conditiile de zacamant din
  Vale ? „Ciripesti” tot timpul dar esti un analfabet tehnic ! Cate clase de „gradinita” ai ? Cred ca nici pe acelea nu le-ai absolvit !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.