Cine vrea ca PMP să intre neapărat în Parlament?

8 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Deşi ieri trebuia deja să avem rezultatele finale, de la alegerile parlamentare, acest lucru nu s-a întâmplat. Surse din sfera politică susţin că se urmăreşte ca partidul lui Traian Băsescu să intre în Parlament, şi de aceea s-au mai renumărat voturi în Capitală, în unele secţii. Să sperăm că astăzi vom avea, totuşi, finalele ca să vedem şi cum va împărţi computerul mandatele de parlamentar în ţară.
Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat aseară noi rezultate parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie, după numărarea a 98,68 la sută din nu­mărul total de voturi valabil exprimate. Con­form ultimelor cifre, ierarhia partidelor poli­tice nu s-a modificat nici la Senat şi nici la Camera Deputaţilor. PSD rămâne pe primul loc în ambele camere parlamentare, fiind urmat de PNL şi de Alianţa USR PLUS. Pe locurile următoare se situează ultimele două partide care au intrat în Parlament, Alianţa pentru Unirea Românilor şi UDMR.
Ultimele rezultate ale numărătorii votu­rilor, la Camera Deputaţilor, arată că PSD a obţinut 29,38 la sută, PNL – 25,16 la sută, Alianţa USR Plus – 14,96 la sută, Alianţa pentru Unirea Românilor – 8,93 la sută, UDMR – 5,85 la sută. Sub pragul electoral continuă să se afle PMP cu 4,75 la sută şi Pro România, partidul condus de Victor Ponta, cu 4,13 procente.
La Senat, PSD a obţinut 29,81 la sută, PNL – 25,56 la sută, Alianţa USR Plus – 15,44 la sută, Alianţa pentru Unirea Ro­mânilor – 9,1 la sută, UDMR – 6 procente. PMP a obţinut la Senat 4,88 la sută, iar Pro România 4,18 la sută.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mărtineşti: un Crăciun atipic, dar un final de an cu veşti bune

Magdalena Şerban La Mărtineşti, pe de o parte se aşteaptă veşti bune despre modul în care ne putem duce mai...

Regulă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: să nu vorbești …tare

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara anului viitor, se vor desfăşura în condiţii pandemice, iar regulile impuse de...

România în grupă cu Germania în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal

În urma tragerii la sorți, la Zurich, a grupelor pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, care va fi...

Închide