Cine vrea ca PMP să intre neapărat în Parlament?

Adriana Năstase

Deşi ieri trebuia deja să avem rezultatele finale, de la alegerile parlamentare, acest lucru nu s-a întâmplat. Surse din sfera politică susţin că se urmăreşte ca partidul lui Traian Băsescu să intre în Parlament, şi de aceea s-au mai renumărat voturi în Capitală, în unele secţii. Să sperăm că astăzi vom avea, totuşi, finalele ca să vedem şi cum va împărţi computerul mandatele de parlamentar în ţară.
Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat aseară noi rezultate parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie, după numărarea a 98,68 la sută din nu­mărul total de voturi valabil exprimate. Con­form ultimelor cifre, ierarhia partidelor poli­tice nu s-a modificat nici la Senat şi nici la Camera Deputaţilor. PSD rămâne pe primul loc în ambele camere parlamentare, fiind urmat de PNL şi de Alianţa USR PLUS. Pe locurile următoare se situează ultimele două partide care au intrat în Parlament, Alianţa pentru Unirea Românilor şi UDMR.
Ultimele rezultate ale numărătorii votu­rilor, la Camera Deputaţilor, arată că PSD a obţinut 29,38 la sută, PNL – 25,16 la sută, Alianţa USR Plus – 14,96 la sută, Alianţa pentru Unirea Românilor – 8,93 la sută, UDMR – 5,85 la sută. Sub pragul electoral continuă să se afle PMP cu 4,75 la sută şi Pro România, partidul condus de Victor Ponta, cu 4,13 procente.
La Senat, PSD a obţinut 29,81 la sută, PNL – 25,56 la sută, Alianţa USR Plus – 15,44 la sută, Alianţa pentru Unirea Ro­mânilor – 9,1 la sută, UDMR – 6 procente. PMP a obţinut la Senat 4,88 la sută, iar Pro România 4,18 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare