Cine va fi port-drapelul Românie la Jocurile Olimpce

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olim­pice este la aproape 100 de zile dis­tanţă, iar dezbaterea despre cine va purta steagul ţării noastre pe 23 iulie la Tokyo re­vine în actualitate.

Va fi un vot
Se discută mult pe marginea acestui su­biect, Simona Halep (foto), fiind una dintre sportivele care şi-au exprimat public această dorinţă. „Sper să primesc steagul şi să des­chid Jocurile Olimpice cu drapelul în mână. Îmi doresc o medalie, acesta este obiectivul prin­cipal pentru acest an. Cred că va fi de­o­sebit pentru mine”, a spus Simona Halep.
Pe listă au mai fost propuşi de către pre­şedinţii de federaţii atletul Alin Firfirică, locul 4 la CM din 2019, sau canotorii din barca de două rame, Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, vicecampioni ai lumii în 2018. Dintre sportivii care au obţinut până acum biletele de Tokyo, spadasina Ana Maria Popescu şi gimnastul Marian Drăgulescu au adunat cele mai multe participări la JO, cinci, fiind singurii medaliaţi olimpici.
Un impediment pentru unii dintre sportivii menţionaţi mai sus ar putea fi faptul că pe 24 iulie ar trebui să intre în concurs, scrimera având întrecerea pe medalii, iar gimnastul calificările. În prima zi de competiţii vor mai fi implicaţi sportivii români de la canotaj, tir, dar şi de la tenis, aşa că şi pentru Simona Halep ar putea fi o problemă.
Ce va fi la Tokyo? Comitetul Olimpic şi Spor­tiv Român va lua o decizie, după ce se vor încheia toate calificările, într-un proces democratic în cadrul Comitetului Executiv, unde se vor înainta propuneri şi se va vota.
La ultimele ediţii au fost port drapelul Ro­mâniei la Jocurile Olimpice, Elisabeta Lipă în 2000 şi 2004, Valeria Motogna, 2008, şi Cătă­lina Ponor, 2016, au dus steagul la festi­vi­tatea de deschidere iar tenismenul Horia Tecău în 2012, s-a strecurat în această do­minaţie feminină.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dedu candidează pentru un post în boardul european de handbal

Preşedintele Federaţiei Române de Hand­bal, Alexandru Dedu (foto), şi-a anunţat can­di­datura pentru ocuparea unui post de membru în Comitetul Executiv

FOTBAL Liga a III-a. Cum va arăta clasamentul seriilor

Finalul de săptămână este mult aşteptat de către iubitorii jocului cu balonul rotund, deoarece se va cunoaşte în finalul par­tidelor

Bulina albă

Andi Moisescu, apreciat realizator de televiziune Pentru efortul neîntrerupt în promovarea turistică a staţiunilor de schi din judeţul Hunedoara, dar

Închide