Cine sunt sportivii portdrapel pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Executiv al COSR a decis, prin vot, desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor. Astfel, aceştia sunt Mădălina Bereş şi Robert Glinţă.
La desemnarea celor care vor purta dra­pelul la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice s-a ţinut cont de palmaresul spor­ti­vilor, de sportul pe care îl reprezintă, de pres­tanţă şi de respect pentru valorile olimpice.

Multiplu medaliat
Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este re­pre­zen­tantul celei mai numeroase delegaţii din Team Romania, canotajul, disciplină care a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo.
Robert Glinţă este primul înotător din Ro­mânia care a reuşit să câştige aur la Cam­pio­na­tele Europene şi a fost primul sportiv cali­fi­cat la JO Tokyo. El este multiplu medaliat euro­pean şi va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.
Pe lunga listă a purtătorilor de drapel al Ro­mâniei la Jocurile Olimpice îi mai regăsim pe: Ştefan Mănciulescu – tir, Constantin Dumitru – atletism, Iosif Sârbu – tir, Nicolae Marcoci – călărie, Alexandru Bizim – atletism, Aurel Ver­nescu – kaiac-canoe, Nicolae Martinescu – lupte, Vasile Andrei – lupte, Corneliu Ion – tir,Nicu Vlad – haltere, Costel Grasu – atle­tism, Iulică Ruican – canotaj, Elisabeta Lipă – canotaj, Valeria Beşe – handbal, Horia Tecău – tenis şi Cătălina Ponor – gimnastică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deveanca Maria Claudia Florea – aur la Internaţionale României

Sâmbătă, în prima zi a Campionatelor Inter­na­ţionale de atletism ale României „Iolanda Balaş Soter”, găzduite de Cluj Arena, doi dintre

Cum funcţionează şi când vom avea vaccinul anticancer

Vaccinul împotriva cancerului, realizat pe baza tehnologiei ARN mesager, cea care a dat şi cele mai eficiente vaccinuri împotriva Covid,

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Seducătorul

Închide