Sport

Cine sunt sportivii portdrapel pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Executiv al COSR a decis, prin vot, desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor. Astfel, aceştia sunt Mădălina Bereş şi Robert Glinţă.
La desemnarea celor care vor purta dra­pelul la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice s-a ţinut cont de palmaresul spor­ti­vilor, de sportul pe care îl reprezintă, de pres­tanţă şi de respect pentru valorile olimpice.

Multiplu medaliat
Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este re­pre­zen­tantul celei mai numeroase delegaţii din Team Romania, canotajul, disciplină care a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo.
Robert Glinţă este primul înotător din Ro­mânia care a reuşit să câştige aur la Cam­pio­na­tele Europene şi a fost primul sportiv cali­fi­cat la JO Tokyo. El este multiplu medaliat euro­pean şi va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.
Pe lunga listă a purtătorilor de drapel al Ro­mâniei la Jocurile Olimpice îi mai regăsim pe: Ştefan Mănciulescu – tir, Constantin Dumitru – atletism, Iosif Sârbu – tir, Nicolae Marcoci – călărie, Alexandru Bizim – atletism, Aurel Ver­nescu – kaiac-canoe, Nicolae Martinescu – lupte, Vasile Andrei – lupte, Corneliu Ion – tir,Nicu Vlad – haltere, Costel Grasu – atle­tism, Iulică Ruican – canotaj, Elisabeta Lipă – canotaj, Valeria Beşe – handbal, Horia Tecău – tenis şi Cătălina Ponor – gimnastică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura