Cine sunt candidaţii pentru primăriile hunedorene. La Geoagiu şi Petrila, primarii în funcţie nu dau nici o şansă contracandidaţilor. La Vulcan, funcţia se dispută

Adriana Năstase

Primarii din Geoagiu şi Petrila au şanse mari să mai câştige încă un mandat. La Vulcan, după ce Gheorghe Ile s-a retras din cursă, lucrurile sunt interesante, pentru că bătălia politică ne poate arăta multe surprize.

Cărăguţ are prima şansă
Pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru funcţia de primar al oraşului Geoagiu s-au înscris şase candidaţi. Este vorba de actualul primar al oraşului, Vasile Cărăguţ (PSD), Ovidiu Vlad (PNL), Agripina Cazan (Pro România), Aurel Danciu (PPUsl), Raul Cucuruz (USR) şi Alexandru Cherchez, independent. Vasile Cărăguţ (PSD) por­neşte cu prima şansă în cursa pentru primărie. Liberalul Ovidiu Vlad a fost consilier jude­ţean, până a fost numit directorul Uzinii Mecanica Orăştie. Agripina Cazan încearcă din nou, de data asta din partea Pro România, să ajungă la primărie.

La Vulcan se joacă
În municipiul Vulcan, lupta electorală este mai acerbă ca niciodată, după retragerea primarului în funcţie, Gheorghe Ile, care este bolnav. Sunt opt candidaţi pentru postul de edil şef al Vulcanului. De la PSD vine Pompiliu Barbu, în prezent viceprimar al municipiului, PNL l-a aruncat în ringul politic pe Dănuţ Anghel, fostul viceprimar al Vulcanului, Angela Stoica, candidează este candidatul PPUsl, Vasile Govor (PLUS), Cristian Merişanu (Pro România), Dan Marinescu (USR), Dan Iosif Surulescu (ALDE), Radu Matei (PMP).

Cinci pentru Primăria Petrila!
La Petrila, actualul primar, Vasilică Jurca (PSD) îi are drept contracandidaţi pe fostul edil Ilie Păducel, care a condus oraşul timp de 20 de ani, pe Dorin Curtean, din partea Pro România, pe Iulian Niculescu, de la USR şi pe Daniel Stroe din partea ALDE. Jurca şi Păducel se bat pentru scaunul de primar al Petrilei, şansele cele mai mari avându-le Jurca. El are de partea sa nu numai tinereţea şi prospeţimea, dar şi realizările din oraş. Ceilalţi trei candidaţi fac joc de glezne.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare