Cine sunt candidaţii la primăriile hunedorene: La Hunedoara, Bobouţanu nu are probleme, iar la Petroşani, Avram poate scrie istorie

25 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Astăzi vă prezentăm candidaţii la funcţia de primar în două municipii, Hunedoara şi Petroşani. La Hunedoara, actualul edil şef defilează, iar la Petroşani, Avram are şanse mari să pună capăt „Erei Ridzi”.

Revine Arion, dar cu alt partid
La Hunedoara, lupta politică pentru fotoliul de primar se dă între şapte candidaţi. Edilul şef în funcţie, Dan Bobouţanu, porneşte din pole-position, probleme mari neavând din partea contracandidaţilor săi. Printre aceştia este fostul primar al municipiului de pe Cerna, Viorel Arion, care de data asta candidează din partea partidului lui Traian Băsescu, PMP. Un alt politician care s-a reactivat este Cristian Grigoraş, fost membru PD, găsit de către cei de la Pro România şi aruncat în competiţia pentru primărie, dovadă că partidele mici nu prea au forţe proaspete. Un candidat mai interesant este fostul poliţist Claudiu Ionescu, din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL). De ase­menea, pentru funcţia de primar al mu­nicipiului Hunedoara mai candidează Sorin Alic (AUR), Carol Boroş (PER), Camelia Danda Zăvoian (USR/PLUS, susţinută de PNL). Se ştie, liberalii l-au scos din bătălie pe Lucian Gherman, jocurile politice ale unora dintre membrii PNL fiind, se pare, mai importante decât Primăria Hunedoara.

Îl va detrona Avram pe actualul primar?
La Petroşani, este clar ca bună ziua, se bat actualul primar, Tiberiu Iacob-Ridzi (PNL) şi Costel Avram (PSD). Ridzi are o problemă deci, lucru care se vede din eforturile lui de a-l împiedica pe Avram să-şi facă o campanie electorală normală. Numai că, de ce ţi-e frică nu scapi, spune o cunoscută zicală, aşa că lucrurile se joacă la Petroşani. Mai ales că Avram are un partid puternic alături, PSD, care poate foarte uşor să-l urce pe fotoliul de primar al municipiului Petroşani.
În total, sunt 10 candidaţi pentru Primăria Petroşani: Tiberiu Iacob-Ridzi (PNL), Costel Avram (PSD), Petre Nica (PMP), Francisc Gerschner (Pro România), Ionel Puşcaş (ALDE), Roxana Filip (PER), Vlad Florea (USR/PLUS), Viorica Macavei (independent), Daniel Stepan (independent), Viorel Pascu (independent).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident provocat de un şofer băut

O tânără de 27 de ani a fost rănită în urma eve­ni­mentului rutier povocat de un şofer care nu i-a...

Conducea de 8 ani fără permis

Nu doar că nu mai avea dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice, însă individul era şi băut...

CS Hunedoara aşteaptă organizarea seriilor de campionat

Cealaltă echipă din zona noastră, CS Hunedoara, a câştigat ultimul meci amical disputat în deplasare la Industria Galda de Jos,...

Închide