Cine merge astăzi la concursul pentru şefia DGASPC Hunedoara?

05 BreteanOana Mihnea

Astăzi va avea loc proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara. Doar un singur candidat de la noi din judeţ îşi doreşte să preia şefia DGASPC.
Concursul are loc la cinci luni de când instituţia, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a rămas fără Monica Georgescu, după ce aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Problemele la DGASPC Hunedoara au apărut tocmai la organizarea concursului trecut, după ce procurorii DNA au descoperit că fosta şefă Monica Georgescu şi-a propus singură o parte din subiectele pentru ocuparea postului de director. De atunci şi până acum, instituţia a fost condusă de un director interimar, Sorina Grama. Astăzi, singurul candidat care a fost validat să susţină proba scrisă este Dorel Bretean (foto), actualul director al Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu. „Am primit confirmarea de la ANFP că dosarul meu a trecut de selecţie. Am decis să mă înscriu la concurs din motive personale. Dacă o să promovez, o să merg mai departe la un interviu unde vor fi testate cunoştinţele din legislaţie“, a precizat Dorel Bretean.
Concursul va avea loc la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici din Bucureşti, iar candidatul va fi evaluat de o comisie formată din cinci persoane. Trei sunt de la CJ Hunedoara, secretarul judeţului Sorin Ştefoni, directorul tehnic Viorel Rotar şi şeful Serviciului Corp Control, Liviu Beldean, plus două persoane de la ANFP.  În cazul în care Dorel Bretean va promova pe post, locul lui de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu va rămâne liber. „Încă nu ştim cine va veni în locul lui, nu ne-am gândit la o persoană anume. Eu cred că trebuie să vină cineva cu experienţă, pentru că este vorba despre o răspundere foarte mare. Trebuie să fie un manager bun, poate fi din interiorul instituţiei sau din exterior“, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.

One thought on “Cine merge astăzi la concursul pentru şefia DGASPC Hunedoara?

  • 10 martie 2016 la 10:13
    Permalink

    Nu a mai avut pe nimeni PNL ul si atunci l-a sacrificat pe …. Dorel.

    Dorele, aci ne miscam mai cu talent, sau doar suntem mai aproape de casa ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.