Actualitate

Cine face legea pe strãzile din Deva?

02 taximetristi ASTORIA 2

Nicolle Ebner

Se pare că discuţiile din cadrul Consiliului Local Deva privind disciplinarea unor taximetrişti din municipiu rămân doar la stadiul de discuţii, singurul beneficiu fiind al aleşilor locali care îşi etalează talentul oratoric în faţa camerelor de filmat, precum şi al taximetriştilor care, încălcând toate normele, transformă în staţii orice zonă cu vad bun.

Monopol abuziv pe staţia de autobuz
Astfel, câţiva taximetrişti au monopolizat până şi staţia de autobuz de pe str. M. Eminescu (traseul 8) din apropierea sensului giratoriu de la supermarketul Profi. Zilele trecute, din cauza taxiurilor parcate abuziv pe domeniul public, microbuzul a fost nevoit să staţioneze în mijlocul străzii-blocând circulaţia, iar călătorii să coboare aşijderea. Fără să se sinchisească de faptul că viaţa călătorilor este pusă în pericol, deoarece din cauza lor trebuiau să coboare direct în stradă, taximetriştii au început să reacţioneze abia când au văzut că sunt fotografiaţi, părăsind în grabă zona pe care o ocupaseră ilegal, nu înainte de a-l înjura vârtos pe fotoreporterul care le-a stricat liniştea. Pe lângă faptul că ocupau strada ilegal, taximetriştii făceau şi concurenţă neloială colegilor care staţionau regulamentar, de cealaltă parte a străzii. 

Modelul există, mai trebuie voinţă şi implicare
Odată cu adâncirea crizei economice, s-a constatat că numărul de taximetre este mai mare decât cel necesar, mulţi dintre cei care prestează acest serviciu lucrând ilegal. Poliţia Rutieră dă amenzi zilnic (60 lei şi două puncte de penalizare) dar se pare că metoda este ineficientă, deoarece „piraţii” îşi văd de treabă, în continuare. Singurul care a găsit ac de cojocul „piraţilor” şoselelor este county-managerul judeţului, Dorin Martin, al cărui proiect a fost adoptat de consilierii judeţeni. Prin urmare, inspectorii consiliului judeţean, alături de agenţii de circulaţie au dreptul de a-i amenda pe cei certaţi cu legea, iar amenda de 25.000 lei este total descurajantă în comparaţie cu cea de 60 lei aplicată în Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.