Cine bagă băţul prin gardul Consiliului Judeţean, în legătură cu spitalul devean?

6 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Din nou, conducerea CJ Hunedoara este acuzată că nu gestionează bine situaţia financiară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Din acest motiv, instituţia judeţeană a venit ieri cu un comunicat care clarifică situaţia:
Bugetul a fost rectificat
„Referitor la afirmaţiile apărute şi propagate în spaţiul public, cu privire la situaţia financiară şi activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, în contextul luptei împotriva răspândirii virusului COVID-19, Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Hunedoara este împuternicit să transmită următoarele: Facem precizarea clară şi punctuală cu privire la faptul că Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a fost aprobat de către CJ Hunedoara întocmai cum a fost fundamentat. Totodată, CJ Hunedoara a răspuns la toate solicitările de susţinere financiară ale SJU Deva încă din luna ianuarie a acestui an. În luna martie 2020, Bugetul SJU Deva a fost rectificat în sensul în care s-au acordat din nou toate sumele solicitate de către unitatea medicală în vederea aplicării în totalitate a tuturor măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19”.
Nu au fost întârzieri
„Subliniem că niciodată, nici un factor responsabil de la nivelul CJ Hunedoara nu a propus sau susţinut neacordarea sau respingerea alocărilor financiare solicitate de SJU Deva. De asemenea, conducerea CJ Hunedoara a depus un efort consistent pentru asigurarea sumelor necesare, echipamentelor de protecţie, a dispozitivelor medicale, neexistând niciodată o problemă de ordin financiar. Mai mult, în vederea preîntâmpinării unor eventuale dificultăţi, conducerea CJ Hunedoara a comunicat permanent cu prefectul judeţului Hunedoara, cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, respectiv cu cea a SJU Deva, pentru a asigura necesarul financiar şi a grăbi, cu respectarea normelor legale în vigoare, orice achiziţie de echipamente de protecţie şi dispozitive medicale necesare în lupta pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19. Aspectele precizate pot fi verificate cu documentele emise, file de buget, procedurile desfăşurate cu celeritate, măsurile fiind luate de CJ Hunedoara fără nici o ezitare.
Informaţiile potrivit cărora ar fi existat întârzieri în ceea ce priveşte alocările financiare necesare în lupta pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19 sunt speculaţii şi dezinformări care au singurul scop de a denigra factorii şi autorităţile implicate în activitatea de salvare a vieţilor oamenilor”, se arată în comunicatul CJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Suspendarea la plată a obligaţiilor aferente creditelor

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 4.04.2020, Proiect de Hotărâre pentru aprobarea Normelor...

Adolescent judecat pentru tâlhărie calificată

Minorul este recidivist şi riscă o pedeapsă cu executare în condiţiile în care a comis fapta la scurt timp după...

La volan, rupt de beat

A făcut praf o maşină parcată, autoturismul său şi poarta unui imobil. Când a fost testat pentru a se stabili...

Închide