Cine are interesul să ne ţină săraci cu zăcămintele sub noi?

26 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Noul purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă. Subiec­tele abordate au fost situaţia zăcămintelor naturale, alocaţiile de stat pentru copii, problemele financiare ale primăriilor.
Primarul Bradului, Florin Cazacu, a atras atenţia că, în ciuda existenţei zăcămintelor miniere în judeţul Hunedoara, guvernanţii nu sunt capabili să le valorifice, răspunderea revenind Ministerului Economiei.
„Ne lăudăm cu zăcămintele miniere, dar încă nu sunt puse în valoare. Guvernarea de dreapta a închis minele. Exploatările miniere închise în mod necontrolat sunt sursă de poluare: unele au fost părăsite, altele vândute. Munţii noştri au zăcăminte, dar guvernanţii nu le valorifică”, a ară­tat Florin Cazacu.
Apoi, Cazacu a declarat că PSD Hunedoara a solicitat rectificarea bugetară în regim de urgenţă după ce, în urma unei analize realizată la nivelul unităţilor administrativ-teri­toriale conduse de primari social-democraţi, s-a constatat un deficit de aproximativ 40 de milioane de lei între veniturile prognozate şi cele realizate în primul semestru al acestui an.
„Încasările efective la bugetele locale sunt în jur de 70 la sută, avem venituri programate, dar încasarea efectivă este de 70 la sută. Impozitele şi taxele locale, având în vedere că termenele au fost prorogate, sunt încasate de asemenea în proporţie de 70 la sută. În urma unei analize făcute la nivelul UAT-urilor conduse de primari PSD se constată o diferenţă de aproximativ 40 de milioane de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.
Florin Cazacu a anunţat că Liga Aleşilor Locali din cadrul PSD Hunedoara va depune un memoriu la Guvern, Minis­terul Finanţelor Publice şi Instituţia Prefectului prin care se solicită rectificarea bugetară în regim de urgenţă şi alocarea resurselor financiare în vederea echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Hunedoara.
Purtătorul de cuvânt al PSD Hunedoara a atras atenţia şi asupra lipsei de profesionalism a celor care guvernează as­tăzi România, arătând cum, printr-o serie de acte normative emise de guvern, au fost excluse de la finanţări pentru ser­viciile sociale bugetele comunelor, oraşelor şi mu­nicipiilor.
„PSD solicită Guvernului României să respecte legea adoptată de Parlament la iniţiativa deputaţilor şi senatorilor social-democraţi şi să dubleze alocaţiile de stat pentru copii aşa cum este prevăzut în actul normativ”, a spus Florin Cazacu. El a arătat, în urma unei analize, că necesarul lunar pentru achiziţia produselor de bază pentru creşterea şi în­grijirea nou-născuţilor este de 1.160 de lei, cuantumul ac­tual al alocaţiei pentru nou-născuţi (300 lei/lună) fiind in­suficient pentru acoperirea cheltuielilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Unde, energii, vibraţii, informaţii

De Valentina Mureşan Dragilor dragi, v-am vorbit de nenu­mărate ori despre forma gând, una dintre cele mai puternice energii create...

Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică

Adunarea Generală se va desfăşura cu respectarea mă­surilor prevăzute de autorităţi pen­tru prevenirea şi combaterea pandemiei de coronavirus. Carmencita Constantin...

Răzvan Burleanu se îndoieşte că Liga I se va încheia pe teren

"Cu siguranţă asta ne-am dorit încă de la bun început, competiţiile să se termine pe teren, dar în momentul de...

Închide