Cine are interesul să muşamalizeze o situaţie gravă şi de ce? Cum dau autorităţile cu bâta-n baltă, în cazul unui clar accident de muncă

27 iunie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Deveanul care a suferit, miercuri, arsuri de peste 80 la sută din suprafaţa corpului a fost transferat ieri la un spital din Timişoara, iar de acolo va ajunge la o clinică din Viena, ne-a informat dr. Ioan Demeter, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Dosar penal pentru… nimeni?
Din sursele noastre, cel accidentat este Gavrilă Danci, de 53 de ani, proprietarul Hanului Domnesc, situat în Călan, la intersecţia cu drumul către municipiul Hunedoara. Danci este şi patronul mai multor localuri în Deva şi în judeţ. El deţine şi o firmă de construcţii. Una peste alta, un om de afaceri prosper.
Ceasul rău însă a venit pentru bărbat miercuri, după masa. Acesta conducea o autobenă pe un drum neamenajat, situat la circa 10 metri de calea ferată, în dreptul haldei de steril de la intrarea în municipiul Deva, susţin reprezentanţii IPJ Hunedoara. ”Bărbatul a acroşat cu bena camionului conducta de termoficare. Ca urmare a spargerii conductei, acesta s-a opărit. El s-a prezentat la Secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean Deva, pentru îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat al celor de la IPJ Hunedoara. Numai că dosarul penal nu s-a deschis pe numele vreunei persoane. Iar în urma acestui accident a fost provocată şi o avarie la Termocentrala Mintia, mii de deveni rămânând pentru câteva ore fără apă caldă.

Susţine că nu se afla la volanul autoutilitarei
Omul de afaceri Gavrilă Danci a transmis că nu el se afla la volanul autobenei, ci un şofer al firmei sale, Gama Construct. Firma Gama Construct este subcontractor pentru FCC Astaldi-Convensa, care reabilitează calea ferată de mare viteză în zonă.
Şi acum încep să se încurce lucrurile. Ieri, imediat după accident, cei de la Termocentrala Mintia, care au ajuns la faţa locului în scurt timp de la spargerea magistralei, au declarat că bărbatul care se afla la volanul autoutilitarei a fost opărit pe o mare suprafaţă a corpului de apa aflată la o temperatură de 70 de grade Celsius, care ţâşnind din conducta spartă l-a acoperit. În acest caz, foarte dubios, nu s-a solicitat o ambulanţă, Danci fiind transportat la spital cu o maşină. Aici, el a declarat că s-a accidentat după ce a lucrat la un boiler, în locuinţa sa.
Bine, bine, să-l credem pe Gavrilă Danci că a fost opărit pe 80 la sută din suprafaţa corpului acasă, pe când îşi repara boilerul. Dar atunci, unde a dispărut celălalt ars pe 80 la sută din suprafaţa corpului, şoferul care a spart cu bena camionului conducta magistrală de termoficare? Despre care cei de la termocentrală şi cei din spital ne-au spus, imediat după accident, că a ajuns la UPU Deva, cu arsuri provocate de apa care a ţâşnit din conductă, având temperatura de 70 de grade Celsius, pe mai mult de 80 la sută din corp? Am căutat să desluşim noi lucrurile.
Şeful ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, a declarat că cei de la ITM s-au autosesizat în urma articolului despre accident, publicat de cotidianul nostru şi fac cercetări pentru elucidarea accidentului.
Poliţia, la fel. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, susţine că încă nu a fost audiat şoferul despre care s-a spus că ar fi avariat conducta de alimentare cu apă a Devei. Oricum, aşteptăm să vedem dacă autorităţile sunt în stare, într-un caz extrem de simplu ca acesta, să rezolve misterul în jurul acestei nenorociri, pentru că, până la urmă, un om a fost grav rănit.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Popo spune:

  Hotul ala de Demeter in ce calitate comunica ca se intampla la Spitalul Deva?
  Este purtator de cuvant sau mai sta cu presa la o soparlita si da informatii personale despre pacienti?
  Trebuia un comunicat oficial fara sa te pronunti inainte de finalizarea unei anchete oficiale.

 2. Nenea mihaela spune:

  De unde stiti voi atatea!!! Sa va fie rusine! De unde si pana unde puneti poze care nici macar nu sunt reale. Nu doresc nimănui să treacă prin situatiile astea

 3. Amalia spune:

  Mai bine am pune mana sa ne rugam pentru el , fiecaruia dintre noi i s-ar putea intampla un mare necaz. Este un om bun si isi merita sansa la viata .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Toma Coconea a zburat la peste 6.000 de metri altitudine

Toma Coconea (foto) a stabilit un nou record la Red Bull X Alps, după ce a atins cu ”aripa” altitudinea...

Legea Pensiilor a fost votată – măriri substanţiale de pensii, atât a celor existente, cât şi a celor viitoare

Noua Lege a Pensiilor a trecut de Camera Deputaţilor şi va face dreptate celor aproximativ 5.000.000 de români. PSD are...

Bulina neagră, 28.06.2019

Ovidiu Malea, tânăr din oraşul Petrila Pentru că, alături de alţi complici, a fost condamnat la trei ani şi patru...

Închide