Cine a falsificat certificate de vaccinare anti-Covid în județ?

Sorina Popa

Și în județul nostru au apărut certi­fi­cate false de vaccinare împotriva Covid, mai multe adeverințe de acest gen fiind identificate de către cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Verificări periodice
Șeful DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a declarat că a sesizat Parchetul de pe lângă Tri­bunalul Hunedoara, să efectueze cerce­tări amănunţite în acest caz.”Urmare a ve­rificărilor efectuate în centrele de vacci­nare, au existat anumite suspiciuni legate de eliberarea adeverinţelor de vaccinare. Drept urmare, am înaintat suspiciunile noas­tre către Parchet, urmând ca insti­tu­ţiile abilitate să verifice şi să vadă dacă se confirmă sau nu acest lucru”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara.
El a menţionat că suspiciunile au apărut în urma verificărilor periodice pe care le efectuează instituţia în ceea ce priveşte vac­cinarea populaţiei împotriva COVID-19.
„Am avut anumite întrebări, drept urmare am considerat că este cazul ca organele abilitate să facă cercetări amănunţite”, a pre­cizat Sebastian Mezei. Autorităţile sani­tate spun că suspiciunile au apărut după ce s-a constatat că persoane din alte judete care s-au vaccinat în judeţul Hunedoara, în alte locuri decat la drive thru. Mai multe re­clamații au apărut în comuna Dobra, dar nu numai. Se pare că suspecții sunt dintre cei care sunt implicați în acțiunea de vaccinare împotriva Covid.
În mai multe județe ale țării s-au făcut percheziții în dosare legate de asemenea certificate de vaccinare false. Prețul unui asemenea certificat ar fi de 500 de lei. Persoanele care nu vor să se vaccineze puteau face rost de un document astfel încât să nu mai stea în carantină.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.