Comunitate

Cine a câștigat concursul de cultură generală „Citești și câștigi!”

Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad este câștigătorul ediției din acest an a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Con­siliul Județean Hunedoara, prin Bi­blio­teca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Foarte disputată
În finala mare, echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” Brad a învins echipa Colegiului Național „Decebal” Deva, cu scorul de 37-32.
Președintele juriului fi­nalei mari a fost admi­nis­tra­torul public al Con­si­liu­lui Jude­țean Hunedoara, Costel Avram. Finala mică a fost câștigată, după o luptă foarte strânsă, de echipa Colegiului Națio­nal „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara în fața echi­pei Colegiului Național Pe­da­gogic „Regina Maria” Deva, cu scorul de 35-34.
Concursul, aflat la ediția a IX-a, a adus la start ma­joritatea colegiilor și lice­elor din județul Hune­doara, iar competiția a fost una foar­te disputată încă din faza grupelor.
„De-a lungul anilor, pot să afirm că acest con­curs pe care biblioteca noastră l-a inițiat și organizat a devenit o veritabilă marcă a bibliotecii noastre, un veritabil brand cu care ne mândrim. Și, cum să nu fim mândri când fiecare ediție a con­cursului a scos la iveală puternica do­rință de a ști, de a afla, de a acumula și a asimila cât mai multe cunoștințe de către minunații noștri liceeni de pe tot cuprinsul județului Hunedoara. Cu fiecare ediție, com­pe­tiția a devenit tot mai strânsă, pre­gă­tirea concurenților s-a dovedit tot mai înaltă. Urmărind cu emoție atâtea și atâ­tea runde ale con­cursului, nu puteam să nu mă gândesc la vorbele unor oameni celebri legate de ideea de competiție, de luptă onestă, de confruntare strânsă a unor minți în­se­tate de cunoaștere. Ca să te angrenezi într-o competiție cum este concursul județean de cultură ge­nerală ((Citești și câștigi!)) este nevoie, în primul rând, de curaj, pentru că, așa cum spunea marele poet german Goethe, ((Pentru orice realizare, primul pas este curajul))”, a spus Sebastian Bara, ma­nagerul Biblio­tecii Județene.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura