Cinci adolescenţi răniţi, din cauza vitezei

Cristina Ghenea

În ciuda nenorocirilor care au avut loc în ultima perioadă pe drumurile din judeţ, tinerii şoferi continuă să calce pedala de acceleraţie a maşinii, fără să ţină cont de riscuri. Vineri seară, cinci adolescenţi din municipiul Hunedoara au ajuns la spital, după ce BMW-ul în care se aflau s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.

Accidentul s-a produs la intrarea în Hunedoara, dinspre Peştiş, în apropierea staţiei Petrom. În maşină erau cinci tineri, cel mai mare dintre ei, Raul Pîrvan, care a şi condus automobilul, având 19 ani. Prietena lui, Anca, şi ceilalţi trei pasageri sunt minori. „În dreapta şoferului stătea un băiat de 17 ani, iar pe bancheta din spate erau două fete, ambele de 15 ani şi un alt băiat, de 17 ani. Toţi sunt din municipiul Hunedoara“, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit acestuia, din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe drum, lovind un copac. La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje medicale, SMURD şi de la Descarcerare, iar victimele au fost scoase din maşina făcută praf. Şoferul şi pasagerul din dreapta au suferit mai multe fracturi grave, iar cele două fete de pe bancheta din spate a maşinii, precum şi tânărul care stătea lângă ele, au scăpat cu doar câteva răni uşoare şi sunt în afara oricărui pericol.

Alte cinci persoane, rănite sâmbătă
De asemenea, un TIR condus de un cetăţean turc de 37 de ani s-a răsturnat sâmbătă dimineaţă în apropierea comunei Zam. Potrivit poliţiştilor, vina a fost a şoferului, care din cauza neatenţiei, a pierdut controlul volanului, într-o curbă, iar în urma accidentului a fost rănit atât acesta, cât şi pasagerul din dreapta, un alt cetăţean turc, de 42 de ani. Câteva ore mai târziu, un bărbat s-a răsturnat cu maşina în pârâul Vălişoara, după ce a derapat pe zăpadă. Alături de el, se mai afla o femeie de 33 de ani şi un copil de 5 ani, care au suferit răni uşoare. Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu pornească la drum, dacă nu au autovehiculul echipat adecvat pentru sezonul rece şi să conducă prudent, cu viteză redusă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.