Sport

Cîmpeanu, „trãdat” de ploaie

Ciprian Marinuţ

O cursă albă, alta… „umedă” pentru pilotul Mihai Cîmpeanu în etapele cinci şi şase ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, disputate, în week-end, la Teliu (Braşov). Cîmpeanu şi-a respectat blazonul, în runda cinci, şi a fost pe podium, dar în etapa a şasea, brădeanul s-a clasat abia pe locul şapte, întrucât a rulat pe ploaie, în vreme ce jumătate dintre adversari au „alergat” pe uscat.
 

Podium clasic
Favoriţii au făcut legea în etapa a cincea, din prima zi a Raliului de la Teliu. Liderul grupei A, Ciprian Ciobotaru, a fost cel mai rapid şi a sosit pe locul I. Campionul de anul trecut, Lucian Boroianu, a ocupat locul doi. Ocupantul locului doi din acest an şi principalul rival al liderului, Mihai Cîmpeanu, s-a clasat pe locul trei. Podiumul a respectat puterea maşinilor, valoarea piloţilor şi şansa avută de cei trei, fiind unul „clasic” pentru grupa A. Şi la general,  liderul Lucien Hora a bifat a cincea victorie consecutivă.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
Etapa a şasea, disputată a doua zi, a început în aceleaşi condiţii meteo ca şi runda precedentă, dar apoi, vremea s-a schimbat radical. Piloţii mai slabi care de regulă pornesc primii pe traseu, au avut baftă de asfalt uscat şi au rulat cum au putut ei mai bine. În schimb, piloţii candidaţi la podium au început cursa pe o ploaie uşoară şi au ajuns la final acompaniaţi de o „torenţială”. Nici chiar cei mai valoroşi şi cu maşini puternice n-au reuşit să egaleze timpii celor care au „alergat” pe uscat, aşa că clasamentele finale au fost surprinzătoare. „Am făcut jumătate de cursă pe un asfalt uşor, umed, dar apoi, a început să plouă cu găleata. Am trăit senzaţii unicat şi am fost la un pas de a ieşi în decor. Lucien Hora, liderul autoritar al campionatului, chiar a păţit-o. În aceste condiţii şi locul şapte e bun, pentru că-mi aduce totuşi trei puncte care se pot dovedi de aur la final”, a spus Mihai Cîmpeanu.
În urma acestor rezultate, brădeanul rămâne pe locul doi în clasamentul general al grupei A cu 73 de puncte, însă diferenţa faţă de liderul Cristian Boroianu (94 de puncte) a crescut de la cinci puncte la 19 puncte. Pe locul trei se află Andrei Mitraşcă (47 de puncte), iar pe patru e Lucian Boroianu (46 de puncte).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura