Cimitirul de la Bejan, lăsat în paragină

04 cimitir Bejan devaAlice Brandisz

Primăria municipiului Deva, împreună cu Consiliul Local, au somat firma S.C. Urban Construct, care administrează Cimitirul Ortodox Bejan să efectueze urgent lucrările de întreţinere şi curăţare a spaţiilor verzi, a căilor de acces, precum şi cositul ierbii dintre morminte.

Acces îngreunat
Măsura a venit în urma numeroaselor sesizări primite de Serviciul Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură – Biroul Administrarea Cimitirelor din partea persoanelor care au concesionat locuri de veci în cimitirul de la Bejan. Devenii au reclamat faptul că locul este lăsat în paragină, aleile nu sunt curăţate şi iarba nu este cosită, îngreunându-se  tot mai mult accesul la morminte. Aceştia spun că firma care administrează cimitirul nu se mai ocupă de astfel de lucrări de ceva vreme. Reprezentanţii administraţiei locale s-au deplasat la faţa locului pentru a constata cele sesizate de deveni şi au somat firma S.C. Urban Construct  să remedieze situaţia în cel mai scurt timp posibil. Astfel, societatea are la dispoziţie  trei zile pentru a realiza lucrările de cosmetizare necesare. În cazul în care lucrările de întreţinere şi curăţare nu vor fi efectuate, autorităţile vor lua măsuri, aplicându-se sancţiuni potrivit legislaţiei în vigoare.
„Marţi dimineaţă, reprezentanţii Biroului Administrarea Cimitirelor din cadrul Serviciului Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură vor efectua un nou control la Cimitirul Ortodox Bejan, pentru a vedea dacă s-a remediat situaţia. În cazul în care lucrările solicitate nu vor fi făcute, firma va fi sancţionată. Vom încerca să găsim chiar o modalitate de reziliere a contractului pe care firma o are până în anul 2018“, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva. Totodată, S.C. Urban Construct a fost somată să afişeze, la loc vizibil, firmele autorizate care pot presta servicii în cimitir.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare