Actualitate

Chelnerii au rămas fără bacşişuri

Adriana Raluca Mîţ

Şi ospătarii hunedoreni sunt afectaţi de criză. Dacă până nu de mult, reuşeau să strângă încă un salariu din bacşiş, acum, se plâng că clienţii au devenit atât de zgârciţi, încât se uită şi la 10 bani.

„De-abia fac ciubuc de un pachet de ţigări”

Salariul din domeniul serviciilor de alimentaţie publică este unul destul de mic. Patronii oferă astfel de lefuri, deoarece ştiu că, oricum, salariaţii câştigă şi altfel banii. Dar, vremurile se schimbă. „Lucrez în domeniu de peste trei ani. Treaba mergea destul de bine. Însă acum, ne afectează criza. Reuşeam să strâng câte 150 de lei zilnic, din bacşişuri. Acum, oamenii nu mai lasă nimic rest, iau şi 10 bani. De-abia reuşesc să strâng de un pachet de ţigări”, spune Petronela Prisăcaru, ospătară la un bar din Deva. De aceeaşi părere este şi Norbert Lay, chelner la un restaurant din centrul Devei: „În urmă cu ceva timp, reuşeam să adun la finalul orelor de program câte 100 de lei, acum, suma a scăzut la 20-30 de lei. Dacă reuşesc să bag în buzunar 50 de lei, sunt cel mai fericit”. Şi numărul de clienţi a scăzut. „Anul trecut, erau atât de mulţi clienţi pe terasă, încât de-abia reuşeam să fac faţă. Acum, nu prea mai vine lumea, nu mai au bani. Nu reuşesc să fac bani nici măcar să-mi cumpăr o pizza când îmi e foame”, spune cu tristeţe Maria Suciu, chelneriţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura