CFR Simeria creşte fotbalişti de naţională

5 august 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 cfr simeria junioriCiprian Marinuţ

Juniorul Raul Cătărău, component al echipei CFR Simeria, a fost convocat la un stagiu de pregătire al lotului naţional al României U19 (sub 19 ani) care se desfăşoară în cursul acestei săptămâni la Mogoşoaia. Încurajaţi de acest succes, oficialii clubului CFR Simeria au depus actele necesare la Federaţia Română de Fotbal pentru afilierea şi înscrierea echipelor de juniori în Campionatele Naţionale de juniori republicani A şi B, în sezonul 2014-2015.

Talent de mare perspectivă
Tânărul jucător, care poate evolua ca fundaş dreapta, fundaş central sau mijlocaş central este cel mai valoros produs al momentului de la Centrul de copii şi juniori a clubului CFR Simeria, în care îşi desfăşoară activitatea peste 150 de copii, care participă în competiţii la grupele de vârstă A, B, C, D, E şi Hagi-Danone. Raul Cătărău este născut în 18 ianuarie 1996, în Deva şi este elev în clasa a XII-a la Liceul „Sabin Drăgoi” Deva. A început fotbalul în anul 2006, la vârsta de 10 ani, la CFR Simeria, iar în februarie 2010 a fost transferat la clubul Ardealul Cluj. În august 2011 a fost cooptat de echipa CNS „Cetate” Deva, iar din august 2012 a revenit la CFR Simeria, unde a evoluat pentru echipa de seniori din Liga a IV-a. „Este un jucător talentat, care poate face pasul spre fotbalul de mare performanţă. Ne bucură mult convocarea sa la lotul naţional al României şi îi dorim mult succes”, a afirmat antrenorul Adrian Costea, cel care alături de Dan Ardelean se ocupă de pregătirea echipei de seniori şi juniori A în care joacă Raul Cătărău.

Miza pe juniori
Numărul mare de jucători talentaţi care activează în cadrul grupelor de copii ale clubului CFR Simeria, i-a determinat pe oficialii grupării feroviare să îşi facă o strategie de viitor din şlefuirea acestor talente. Astfel, clubul a solicitat Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, în şedinţa ordinară din data de 30 iulie, aprobarea de a participa cu câte două echipe la fiecare grupă de vârstă. În plus, oficialii clubului CFR Simeria au depus actele necesare la Federaţia Română de Fotbal pentru afilierea şi înscrierea echipelor de juniori în Campionatele Naţionale de juniori republicani A şi B, în sezonul 2014-2015. După afilierea şi înscrierea în competiţii, oficialii clubului aşteaptă alcătuirea seriilor pentru juniorii republicani A şi B în vederea participării în campionat. Pregătirea noului sezon a început în 14 iulie, cu o săptămână de acomodare la efort, urmată de o săptămână de cantonament pe plan local. Activitatea de pregătire a copiilor şi juniorilor este coordonată la CFR Simeria numai de antrenori calificaţi, iar procesul de pregătire se desfăşoară pe grupe de vârstă.
Totul este posibil datorită unui proiect iniţiat la sfârşitul anului 2013 de Primăria oraşului Simeria, Clubul Sportiv CFR Simeria şi iubitori ai fotbalului din Simeria. Diriguitorii clubului au considerat că participarea în competiţii naţionale de juniori republicani asigură o calitate superioară a instruirii si pregătirii la nivelul centrului de copii şi juniori. Proiectul a beneficiat de sprijinul altor şase membri fondatori ai clubului de drept privat şi anume: SC Aproterra SA, SC Instant International, SC Titan 99 SRL, SC Marmosim SA, SC C&M Date Com SRL Simeria, şi SC Reva SA.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
43 de terabiţi pe secundă

Cercetările în domeniul transferului de date prin intermediul fibrei optice sunt în continuu progres, dovadă fiind rezultatele recente obţinute de...

Percheziții la o firmă a lui Simota din Petroșani

Ofițeri de la BCCO Alba Iulia și Hunedoara au descins în această dimineață la una din firmele omului de afaceri din...

Gura lumii, 5.08.2014

Vorbesc cârcotaşii că un fost director de prin oraşul cu staţiune se chinuie să ajungă din nou pe un post...

Închide