Cetăţile dacice, salvate de parlamentari

04 sarmisegetuza regia (1)

Amendamentul propus de administraţia judeţului Hunedoara la noul Cod Silvic privind scoaterea din fondul forestier a zonelor împădurite unde sunt situate monumentele protejate UNESCO a trecut de Comisiile de specialitate de la Senat. Este un pas mic dar important în rezolvarea situaţiei cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, susţine Vladimir Brilinskey, administratorul fortăreţei Sarmizegetusa Regia.
În textul amendamentului care a primit raport favorabil din partea Comisiilor de la Senat se spune că zonele împădurite unde sunt situate monumentele protejate UNESCO vor fi scoase din fondul forestier şi vor fi date în administrarea unităţilor teritorial administrative. Acest lucru a fost necesar pentru a simplifica procedurile de administrare a zonelor respective dar şi pentru o mai bună protecţie a monumentelor istorice. În cazul cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, această modificare legislativă este extrem de necesară. Pentru că au existat şi există în continuare situaţii în care arborii sunt în pericol să cadă şi să distrugă siturile fortăreţelor dacice, aceştia neputând fi înlăturaţi, din cauza procedurilor extrem de anevoioase. Amendamentul adus noului Cod silvic urmează să fie supus votului în plenul Senatului, după care va fi trimis la Camera Deputaţilor, fiind for decizional. (N. Bumbac)

2 comentarii la „Cetăţile dacice, salvate de parlamentari

  • 27 octombrie 2015 la 20:29
    Permalink

    Uite că şi parlamentarii sunt buni la ceva.

  • 29 octombrie 2015 la 20:01
    Permalink

    Ei, daca tot vorbim de cetatile dacice sa va spun ca am aflat pe surse ceva important. Celebrele obiecte gasite aproape de capitala Daciei au fost puse acolo cu un scop. Sa apara scandalul si o anumita institutie sa poata fi atacata. dar un personaj cu gura mare ar fi trebuit sa fie atent la ce se intampla acolo. Ceea ce este mai interesant este ca in spatele acestei afaceri sta mizerabilul Purcel/Molot, care nu vrea sa accepte ca este pe calea pierzaniei. Ca e mort dar neingropat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.