www.mesagerulhunedorean.ro

Bani pentru restaurarea podului pierdut

Consiliul local Deva a aprobat ieri suplimentarea sumei pentru reconstituirea şi refacerea podului dintre incintele II şi III ale Cetăţii Deva.
Asta, după ce fosta administraţie a Primăriei Deva a cheltuit o sumă considerabilă pentru construirea podului respectiv, lucrare care nu a putut fi identificată nici până în prezent. Motiv pentru care s-a ajuns la concluzia că deşi banii au fost cheltuiţi, acel pasaj nu a fost construit niciodată.
„Nu se găsea şi nu s-a găsit acel pod până acum. Motiv pentru care atunci am făcut o plângere penală. Dacă nu se făcea această plângere, era dublă finanţare şi eram noi acuzaţi de ilegalităţi. Asta, pentru ca să poată fi prinşi banii pe acest proiect. Acum, acest pod se finalizează, va exista legătura între incintele II şi III ale cetăţii. Pe viitor vom putea continua lucrările de reabilitare şi la incinta I, prin proiecte finanţate din fonduri europene. Va fi nevoie şi de un parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, aşa cum a existat şi pentru proiectare, pentru că banii alocaţi pentru monumentele istorice sunt mai mulţi pentru administraţia judeţeană”, a precizat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.