Cetăţile dacice – păzite provizoriu de privaţi

Cetăţile dacice de la Sarmizegetusa Regia vor fi păzite de societăţi private, până când se vor putea face angajări în cadrul Jandarmeriei, pentru ca instituţia să se poată ocupa de paza sitului arheologic.
Consiliul Judeţean Hunedoara a demarat discuţiile despre paza la Sarmizegetusa Regia cu firme private, însă nu se va face o licitaţie pentru contract, ci o selecţie de oferte. Contractul va fi limitat până când cei circa 40 de jandarmi necesari pentru asigurarea pazei vor putea fi angajaţi. „Nu vom face o licitaţie, ci doar o selecţie de oferte, pentru că este pentru o perioadă scurtă de timp, de maximum şase luni. O să avem discuţii cu fiecare în parte”, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara. Printre firmele care ar vrea să păzească Sarmizegetusa Regia se află şi Axis Corporate Security, firma reprezentată de Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. Totodată, contractul va deveni operaţional cel mai probabil abia din primăvară, pentru că, în acest moment, din cauza zăpezii, hoţii nu prea mai pot opera în situl istoric. (M. Gânju)

2 comentarii la „Cetăţile dacice – păzite provizoriu de privaţi

  • 18 aprilie 2014 la 11:52
    Permalink

    Alisa 19 ani din Hunedoara ofer clipe minunate…tel 0906760512

  • 18 aprilie 2014 la 16:58
    Permalink

    parac ionut era ginere pe la un tigan pe la targu jiu , cum dreak gaseste posturi de ginere ,libere, tokma unde i interesu,…hmmmm,….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Concluziile primarului din Vălişoara, la final de an

Acum, când ceasul este atât de aproape de anul 2013, edilul-şef din Vălişoara, Mircea Rovinar (foto), îşi spune ofurile. Cu...

Iz de sărbătoare şi în oraşul Paliei

În armoniile de colind, primarii hunedoreni parcă lucrează mai relaxaţi. Acum, pe ultima sută de metri din an, comunitatea le...

Proiect de lege pentru preţul corect al huilei din Valea Jiului

Partidele parlamentare şi-au împărţit ieri comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Închide