Actualitate

Cetățeni, vi se pregătește o nouă taxă. Nici după moarte nu scăpați de ea

Confruntat cu un deficit bugetar foarte mare, guvernul caută soluții ra­pide pentru a aduce încasări la buget. Astfel, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ar vrea să introducă o taxă pe moşteniri.
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş (PNL), și-a propus să crească impozitul pe moșteniri de trei ori. Propunerea a fost făcută în şedinţa coaliţiei de gu­vernare. În şedinţa de guvern de marți, Marcel Boloş a venit cu mai multe pro­puneri controversate, printre ele nu­mă­rându-se și o taxă mărită pe casele moş­tenite de români. Mai exact, pro­punerea ministrului Finanțelor prevede ca, după ce o persoană moare şi lasă proprietăţi moştenitorilor săi, pentru aceste case să fie plătit un impozit de 3 la sută.

În prezent, dacă faci succesiunea în doi ani de când a murit persoana res­pec­tivă, nu plăteşti nici o taxă. Însă, dacă faci succesiunea după doi ani de la deces, plă­teşti un im­pozit de 1 la sută pe va­loarea no­tarială a casei. Va­rianta pre­zen­tată de Marcel Boloş pre­ve­de ca, în cazul când se face suc­ce­siunea după doi ani de la deces, im­po­zitul să repre­zinte 3 la sută din va­loarea nota­rială. (A.N.)