Cetatea Devei, acoperită cu cataractă?

18 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Întrebarea cu schepsis

Întrebare:

Municipalitatea deveană a înaintat un proiect pe fonduri europene prin care cetatea Devei va fi acoperită, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, cu o cataractă de protecţie care să asigure conservarea acesteia în condiţii optime. Ce părere aveţi despre acest proiect?

Marius DanciuMarius Danciu, 28 ani, Deva, muncitor construcţii:
Dacă nu s-ar mai vedea, nu ştiu care ar fi scopul cetăţii, a rezistat atâţia ani, mai rezistă şi de acum încolo, nu aş fi de acord să fie acoperită cu o cataractă.

Dumitru DanDumitru Dan, 44 ani, Deva, om de afaceri:
Ar fi foarte bine să se construiască şi să fie acoperită cetatea, să nu se deterioreze zidurile.

Mihaela GhermanMihaela Gherman, 36 ani, Deva, medic:
Depinde cum va arăta cataracta, dacă va fi o simplă cupolă care să acopere cetatea, dar să rămână vizibilă, atunci ar fi în regulă, dacă ar acoperi-o complet, atunci nu ar fi bine.

Mihaela MargauMihaela Margău, 32 ani, Ilia, casnică:
Ar fi o idee bună, să se păstreze mai bine cetatea…

Ioan BolhaIoan Bolha, 25 ani, Târgu Mureş, comerciant:
Ar fi bine să fie acoperită cu o cataractă, ca să fie protejată. Îmi place Cetatea Devei, la noi acolo (n. r. Târgu Mureş) nu prea avem aşa ceva, doar la Sighişoara mai sunt astfel de monumente istorice.

Carolina FlocaCarolina Floca, 74 ani, Deva, pensionară:
Cum vine asta, cataractă de protecţie? Cataracta este o boală, nu are nimic cu ceea ce spuneţi, este o întrebare cu capcană, aşa-i? Dar să ştiţi că sunt mulţi politicieni care au cataractă, sunt orbi şi nu văd ce se întâmplă în jurul lor.

Explicaţie:
Cataracta = Boală de ochi, care constă în opacifierea cristalinului şi care poate duce la orbire totală sau parţială. (Conform Dex)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şapte ore de arte marţiale la Deva

Cinci antrenori de renume ai karate-ului românesc şi internaţional îşi vor etala măiestria în cadrul evenimentului „Ziua porţilor deschise Heian...

Se poate ajunge şi cu maşina în Pasul Vâlcan

Drumul judeţean care duce spre zona turistică Pasul Vâlcan din Valea Jiului a fost recepţionat ieri de către Consiliul Judeţean...

„Accidentaţii”, în topul preferaţilor suporterilor „alb-albaştri”

Darius Uibariu (foto), Iulian Tecsi şi Andrei Făgăraşu au primit cele mai multe voturi într-un sondaj pentru desemnarea celui mai...

Închide