Sport

Cetate pierde şi se plânge de arbitraj

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au suferit a doua înfrângere consecutivă în 2011, fiind învinse în deplasare de HC Zalău, cu scorul de 26-21 (12-11). Marian Muntean, finanţatorul echipei devene, s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale şi a pus eşecul în cârca arbitrilor.

Învinse pe final de meci

Cu Carmen Cartaş renăscută, autoare a 10 goluri, Cetate a jucat de la egal la egal trei sferturi din timpul de joc împotriva elevelor lui Gheorghe Tadici. Ambele echipe s-au aflat pe rând la cârma partidei, iar meciul a fost disputat şi tensionat. Partida a fost încinsă şi de deciziile controversate ale arbitrilor şi colorată de ieşirile nervoase ale celor doi lideri de pe banca tehnică, Tadici şi Marian Muntean Startul a fost echilibrat, tabela indicând egal, 3-3, după primele opt minute. HC Zalău s-a desprins apoi la 6-3 (min. 12), pe fondul unui joc încâlcit. Cetate a revenit în forţă şi a trecut la conducere, având un gol avantaj: 8-9 (min. 20). Trupa lui Tadici a controlat finalul primei reprize şi a reuşit să intre la cabine cu un avantaj minim, scor 12-11. Cetate a egalat în startul reprizei secunde, dar gazdele s-au detaşat din nou la patru goluri diferenţă, 16-12, min. 37. Devencele au mai avut o dată forţa de a reveni, marcând de trei ori consecutiv, scor 15-15, min. 40. Echilibru s-a menţinut încă cinci minute, scor 17-16, însă în ultimul sfert de oră HC Zalău s-a desprins în învingătoare, scor 23-18 minb. 56) şi 26-21 la final.

„Nu a fost meci, a fost hoţie”

Marian Muntean a fost precum un vulcan pe parcursul meciului, concurându-l serios pe colericul Gheorghe Tadici. Finanţatorul Devei, care a stat pe banca tehnică transmiţând jucătoarelor indicaţiile antrenorului Ladislau Kapornyai a acuzat arbitrajul şi a spus că pe viitor îşi va mobiliza echipa să joace şi împotriva şicanelor fluieraşilor. „Jocul ar fi fost frumos, dacă era lăsat liber de către cei doi fluieraşi. Acum le voi face şi eu probleme, pentru că e păcat ca şi în sport să se recurgă la furăciune şi golănie. La meciul de a zi, echipa mea mi-a plăcut. A fost cel mai bun joc din acest an. Facem în scurt timp nişte transferuri surpriză, ca să nu ne mai poată fura arbitri. O să le pregătim să poată juca şapte contra nouă”, a spus Muntean după meci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura