Cernea cere despãgubiri de 1 leu

8 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Remus Cernea (foto), care a candidat independent la alegerile din 5 decembrie, din Colegiul Haţeg, a depus o contestaţie la Tribunalul Hunedoara, privind refuzul postului public de radio Timişoara, de a-i acorda timpi de antenă în campania electorală.

„Am solicitat, în calitate de candidat independent la alegerile parţiale din Colegiul nr. 3 Haţeg, dreptul de a participa la o dezbatere electorală, pe care postul public de radio a organizat-o în data de 2 decembrie 2010. Această cerere mi-a fost refuzată. Am solicitat Tribunalului trimiterea către Curtea Constituţională a excepţiilor de neconstituţionalitate, pe care înţeleg să le ridic în privinţa articolului de lege în baza căruia mi-a fost respinsă cererea respectivă, admiterea contestaţiei şi repararea prejudiciului suferit prin obligarea Societăţii Române de Radiodifuziune-Postul Regional de Radio Timişoara, la plata unei despăgubiri de 1 leu”, a declarat Remus Cernea.

Fostul candidat susţine că i s-au încălcat mai multe drepturi constituţionale. „Solicitării mele nu i s-a dat curs, specificându-se că a fost depăşit termenul limită pentru depunerea cererilor pentru obţinerea de timpi de antenă a candidaţilor la alegerile parţiale. În data de 3 decembrie, am trimis postului public de radio Timişoara o plângere prealabilă. Argumentele principiale pentru care consider că refuzul de a mi se acorda, în calitate de candidat, timpi de antenă în perioada campaniei electorale, îmi încalcă o serie de drepturi. Într-adevăr, în 22 octombrie a expirat termenul de 48 de ore, aşa cum este el prevăzut de lege, de la anunţarea datei alegerilor din 5 decembrie 2010. Dar, acest articol de lege, nu are vreo justificare democratică, fiind unul neconstituţional, întrucât generează o discriminare între candidaţi şi încalcă o serie de articole ale legii fundamentale, afectând pluralismul politic. Mi-a fost astfel anulat în mod nedemocratic şi arbitrar, dreptul de a mă adresa cetăţenilor cu drept de vot din Colegiul nr. 3 Haţeg, deşi formal, am acelaşi statut de candidat cu ceilalţi competitori la aceste alegeri”, a adăugat Cernea.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Bugetul pe 2011 este fãcut dupã ureche”

Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul viitor, imediat apărând şi discuţii vizavi de acesta. Potrivit proiectului, totalul cheltuielilor...

Dosar penal pentru Prostituţie, cu tarife de criză

O femeie de 30 de ani, din Orăştie, s-a ales cu dosar penal pentru prostituţie, după ce a fost surprinsă...

Cronică de eveniment cultural cu foarte mulţi protagonişti

În pofida tăierilor de salarii, de pensii, de indemnizaţii pentru tinerele mame, oamenii încearcă să trăiască normal sărbătorile de iarnă...

Închide