Cererea de despăgubiri a lui Vili Rupa se judecă în apel

03 vili-rupa-1Ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia a avut primul termen de judecată apelul din dosarul în care Vili Rupa (foto), bărbatul care se autointitulează „Justiţiarul de Hunedoara”, cere despăgubiri statului român pentru perioada petrecută în închisoare, ulterior fiind găsit nevinovat. După şedinţa de ieri, instanţa a stabilit un nou termen de judecată pentru 16 februarie.
Dosarul s-a judecat în fond la Tribunalul Hunedoara, instanţă care a admis în parte cererea lui Vili Rupa, acordându-i 50.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale şi salariul minim pe economie pentru lunile petrecute în puşcărie. Sentinţa a fost atacată cu apel atât de Vili Rupa cât şi de reprezentanţii statului român.
Reamintim cititorilor că Vili Rupa a fost condamnat în 1998 la un an şi două luni de închisoare pentru acuzaţia de trafic de substanţe interzise şi ultraj. La acea vreme, bărbatul declara că a fost victima unei înscenări, susţinând că este nevinovat. După 10 ani de procese, Vili Rupa a ajuns până la CEDO, a obţinut rejudecarea dosarului, ca abia în 2014 să fie declarat nevinovat printr-o sentinţă definitivă a Curţii Supreme. (N. Bumbac)

7 comentarii la „Cererea de despăgubiri a lui Vili Rupa se judecă în apel

 • 2 februarie 2016 la 19:45
  Permalink

  Justitia divina functioneaza,crede si nu cerceta!!!DREPTATE ,JUSTITIE & ADEVAR!!!
  Dreptatea este virtutea de căpătâi a unei societăţi.
  Dreptatea nu este altceva decât iubirea de om a înţeleptului.
  Dreptatea e temelia domnilor.
  Justiţia este un contract de oportunitate în care se intră pentru a preveni ca oamenii să lezeze sau să fie lezaţi.
  Justiţia este mijlocul prin care sunt aprobate nedreptăţile înrădăcinate.
  Justiţia este dorinţa constantă şi perpetuă de a da fiecăruia ce i se cuvine.
  Adevărul este soarele minţilor luminate.
  Adevărul este triumful Spiritului.
  Adevărul este o eroare rectificată.

 • 2 februarie 2016 la 23:17
  Permalink

  Mesaj Public catre Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor ***ţii Europene a Drepturilor Omului,
  Sunt beneficiarul drepturilor castigate la CEDO.De 6 ani statul Roman,nu a dus la indeplinire integral obligatiile puse in sarcina sa de catre CEDO,fapt constata de catre Parchet.Asadar persoanele din cadrul institutiilor statului,in materie de punere in aplicare a executarii hotararilor CEDO,aveau obligatia de a plati soldul final inregistrat in extrasul de cont al trezoreriei operative centrale,banca platitorului MFP.Am suportat o procedura greoaie la CEDO,de 7 ani in care am gastigat aceste drepturi,ne fiind indeajuns au mai trecut 6 ani facand toate demersurile necesare,legale,dar statul Roman,refuza sa achite debitul.Am apelat la forta coercitiva a statului Roman,prin Ministerul Public insa hatisurile legislative a permis declinarea privind calitatea persoanei(faptuitorului) de la un parchet la altul,trecand astfel doi ani,fara a se da o solutie.PICCJ nu a cunoscut calitatea (functia procuror)agentului guvernamental,declinand plangerea penala catre Parchetul de pe langa jud.sect.5 Bucuresti,acesta declinand dosarul catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti,ulterior PCAB,declinand dosarul penal inapoi la PICCJ.Aceste fiind rog Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor ***ţii Europene a Drepturilor Omului,sa ia masuri legale care se impun si in consecinta sa elimine abuzurile MAE,directia agent guvernamental pentru CEDO si respectiv a MFP si sa cheme Guvernul Romaniei la interpelari pentru a se intra in legalitate achitand beneficiarului soldul final din extrasul de cont.Am convingerea ca ratiunea domniilor voastre cat si documentele justificative,vor sta la baza rezolvarii definitive a acestui caz care incalca grav dreptul international.Cu deosebita stima,Va multumesc!Astept un raspuns adecvat pe adresa de e-mail.Attachments 35 documente.

 • 3 februarie 2016 la 9:17
  Permalink

  tragele o nene nu te lasa ,sa se invete minte gunoaiele.

 • 3 februarie 2016 la 16:04
  Permalink

  Eu sunt Libertatea Luminii Libere de care are nevoie societatea saraca si educata in Dreptate .

  Sfantul Dreptatii !

 • 4 februarie 2016 la 14:41
  Permalink

  Tu esti cwoaiele mele Rupa!!!

 • 4 februarie 2016 la 21:51
  Permalink

  Voi credinciosilor , care ati decis sa mergeti la Dumnezeu in ceruri , lasa-ti pacea pe pamant sa putem trai in Libertatea Luminii Libere noi care stim ca raiul este pe pamant !

  Sfantul Dreptatii !

 • 8 februarie 2016 la 13:42
  Permalink

  Sa va dau la cioc la tot neamu …si sa o iau pe mata la trânta sclavule …vili ce ești …sclav

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.