Ceremonie emoţionantã pentru 40 de “cupluri de aur”

Un număr de 40 de cupluri care au împlinit 50 de ani de mariaj neîntrerupt au fost premiate de către primarul municipiului Deva, aleşi locali şi salariaţi ai instituţiei, ieri, într-un cadru extrem de emoţionant.

Legea nu mai permite premierea

Nu au putut veni chiar toţi, la ceremonie, pentru că unii dintre ei sunt ţintuiţi la pat, însă ei vor primi surprizele pregătite de cei de la Primăria Deva. Edilul şef le-a înmânat celor prezenţi o diplomă, un buchet de flori pentru doamne, dar şi o sumă de bani, 300 de lei. „Să aveţi grijă unii de alţii, să fiţi sănătoşi. Este o onoare pentru noi, cei din primărie, că sunteţi aici”, le-a spus primarul Petru Mărginean „tinereilor” căsătoriţi de 50 de ani. După ce fiecare cuplu a intrat în posesia darurilor, au putut ciocni un pahar de şampanie cu primarul, cu unii aleşi locali şi cu salariaţi ai instituţiei. A fost şi un motiv de a împărtăşi amintiri, de a se simţi bine. „Este puţin ceea ce le-am oferit noi, dar a fost din suflet. Din păcate, de acum, nu mai putem să le oferim celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă bani sau premii, pentru că legea nu ne mai permite acest lucru”, a adăugat Petru Mărginean.
Tradiţia de a acorda aceste premii cuplurilor care au 50 ani de căsătorie se păstrează la Deva de mai mulţi ani. Până acum, au fost premiate peste 900 de familii. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare