Centru de excelenţă pentru tinerii fotbalişti, la Deva

11 Centru de fotbal DSC_0037Natalia Bumbac

Municipiul Deva ar putea deveni gazda permanentă a unui centru de excelenţă în fotbal, unde se vor pregăti elevi talentaţi la acest sport. La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut o întâlnire cu primarul Devei, Petru Mărginean şi cu directorul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate”, Adrian Liga, pentru a stabili condiţiile în care se va înfiinţa acest centru.

Tradiţia îşi va spune cuvântul
Potrivit primarului Devei, cele trei entităţi, FRF, primăria municipiului şi CNS „Cetate” vor crea o asociere de tip non-profit, fiecare dintre ele, urmând să contribuie cu resursele disponibile pentru înfiinţarea centrului. Astfel, municipalitatea împreună cu CNS „Cetate” vor asigura partea de logistică, asta însemnând terenul de antrenamente, cazarea şi hrana elevilor etc. Din partea FRF va fi alocată o sumă de peste 150.000 de euro pe an, care va acoperi cheltuielile cu educaţia, tratamentul medical şi antrenamentul elevilor, plus o investiţie de 300.000 de euro într-un teren sintetic, a arătat Răzvan Burleanu.
„Fotbalul românesc trece printr-o criză. În situaţii de criză ai nevoie de decizii dure. Decizia FRF este să avem opt centre de excelenţă în următorii patru ani, la fel ca proiectul «Luceafărul» de dinainte de Revoluţie. Acesta este sistemul în care ne dorim să intrăm”, a afirmat preşedintele FRF. Răzvan Burleanu a adăugat că la centrul de excelenţă se vor antrena 28 de copii cu vârste de sub 15 ani, astfel încât toţi elevii să poată începe anul şcolar 2016 – 2017 în clasa a IX-a. Juniorii în fotbal vor fi selectaţi din mai multe judeţe din vestul ţării. „Mingea este în curte la noi, trebuie să vedem din punct de vedere juridic cum putem bugeta acest proiect. Nu sunt sume mari, dar sunt o serie de investiţii care trebuie făcute de către noi. Vrem ca la Deva, existând performanţă şi în alte domenii ale sportului românesc, să avem aceşti 28 de copii din anul şcolar 2016-2017”, a precizat primarul municipiului Deva. Aceeaşi deschidere a arătat şi directorul CNS „Cetate” Deva, care a susţinut că performanţele sportivilor antrenaţi la Deva sunt suficiente pentru a putea avea siguranţa că şi juniorii fotbalişti vor avea rezultate pe măsură.
Preşedintele FRF a mai afirmat că primele două centre de excelenţă, la Timişoara şi Târgu Mureş, au fost deja înfiinţate în acest an.

One thought on “Centru de excelenţă pentru tinerii fotbalişti, la Deva

  • 1 noiembrie 2015 la 22:30
    Legătură permanentă

    Centru de excelenta,Academie de tenis,Director al cancelariei prefecturii…..etc. cam pompoase titlurile vis a vis de ce se intimpla in realitate. Traiasca Romanica!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.