Cele mai frumoase castele din Franţa (II)

4 iunie 2014 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash

Prezentăm în continuare încă cinci castele dintr-un top 10 al celor mai frumoase castele din Franţa.
1. Castelul Plessis Bourre1 castelul Plessis Bourre
Plessis Bourre este unul dintre cele mai pitoreşti, mai filmate şi mai celebre castele din vestul Franţei. Se află la câţiva kilometri nord de oraşul Angers şi este complet înconjurat de un lac pătrat. Construit la sfârşitul Evului Mediu, acest castel încă oferă o privelişte minunată, datorită curţii pătrate, înconjurată de trei faţade masive, cu ferestre numeroase. Toate cele patru laturi ale castelului dreptunghiulare sunt dominate de patru turnuri înalte rotunjite, cu cupole în formă de conuri, care creează o ambianţă cu adevărat plăcută. Acestea se reflectă grandios pe suprafaţa lacului. Pădurile verzi accentuează albastrul cerului senin cu mici nori albi fără formă.
2. Castelul Chantilly2 castelul Chantily
Castelul Chantilly este situat în apropiere de localitatea Chantilly, la nord de Paris. Acest castel imens este format din două clădiri distincte – Castelul Mare şi Castelul Mic. Ele au fost construite în secolul 15, iar apoi Castelul Mare a fost demolat. Cu toate acestea, la sfârşitul secolului 19 a fost reconstruit şi, în prezent, acesta este primul care ni se dezvăluie când ajungem în zonă. Grădinile imense şi pădurile de lângă castel sunt o adevărată oază de linişte. În interiorul castelului se pot întâlni o mulţime de atracţii interesante pentru turişti, cum ar fi o bibliotecă imensă şi veche sau o galerie de artă cu o impresionantă colecţie de picturi franceze.
3. Castelul Fort-La-Latte3 castelul Fort-La-Latte
Castelul Fort-La-Latte se află pe vârful unei peninsule mici de-a lungul coastei accidentate din Bretania, vestul Franţei. Această cetate frumoasă din secolul 14 este formată din două clădiri şi o curte. Există, de asemenea, catapulte şi canoane, care amintesc de poziţia strategică militară a castelului în perioada Evului Mediu. În timpul unei călătorii cu barca, puteţi profita din plin de priveliştile unice oferite de castel, în special la amurg. Mai mult decât atât, o plimbare pe jos este cea mai bună modalitate de a vă bucura de sunetul apei care se potriveşte de minune cu farmecul antic al Castelului Fort-La-Latte.
4. Castelul De Fougeres4 castelul Des Fougerres
Tot în Bretania, nord-vestul Franţei, veţi descoperi un alt castel spectaculos: Castelul De Fougeres. Este unul dintre cele mai bine conservate castele medievale din Franţa şi priveliştile incredibile confirmă acest lucru. Este construit în vârful unui deal de granit şi s-a dovedit a fi o cetate foarte puternică. A rezistat la asedii şi numeroase atacuri de-a lungul secolelor, dar apoi a fost reconstruit parţial. În timpul unei plimbări pitoreşti în jurul castelului, veţi fi uimiţi de zidurile înalte de apărare şi turnurile care au doar câteva ferestre principale. După ce aţi vizitat castelul, bucuraţi-vă de atmosfera fabuloasă de pe străzile din oraşul Fougeres, plin de magazine, restaurante, cafenele şi multe altele.
 5. Castelul De Caen5 Castelul De Caen
Castelul De Caen este situat în partea centrală a oraşului Caen, unul dintre principalele oraşe din Normandia, nordul Franţei. Este format din ziduri masive de apărare cu turnuri, care încercuiesc o zonă de pe un deal din centrul oraşului. În interiorul zidurilor, puteţi vizita o serie de clădiri şi repere interesante. Muzeul de Arte Frumoase din Caen, Muzeul Normandia şi grădinile pitoreşti ale castelului sunt câteva dintre cele mai importante. Acesta este unul dintre cele mai vechi castele din Franţa, deoarece a fost construit în secolul al XI-lea. (Georgiana Velea)
(articol şi fotografii preluate de pe site-ul http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/turismall)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Popescu Adina-Roxana spune:

    e un site nefolositor

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BREAKING NEWS. Poliţişti rutieri prinşi în flagrant de luare de mită

Astăzi, miercuri, 4 iunie, în jurul orei 10.00, doi poliţişti de la Biroul Drumuri Naţionale al Serviciului de Poliţie Rutieră...

Gura lumii 4.06.2014

Vorbeşte lumea prin târg că fiica unui personaj extrem de important de la noi îşi trimite oamenii să achiziţioneze în...

Războiul între PSD şi alianţa PNL-PDL stă să înceapă. Laurenţiu Nistor: Nu o să le ţinem directorii în braţe!

Declaraţiile preşedintelui organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, cum că se vor face alte majorităţi în consiliul judeţean şi în legislativele...

Închide