Cele mai frumoase castele din Franţa (I)

3 iunie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash

Franţa este una dintre cele mai frumoase ţări din lume. Printre numeroasele şi impresionantele obiective turistice din această ţară, unele dintre cele mai vizitate sunt şi castelele de pe Valea Loirei şi din alte regiuni ale Franţei.
Superbele stiluri arhitecturale ale castelelor sunt amestecate cu frumuseţea naturală şi pitorească, a căror combinaţie oferă o experienţă minunată în ceea ce priveşte istoria şi cultura Franţei. În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai celebre castele din Hexagon.
1. Castelul Perrault1 castelul Perrault
Castelul d’Usse este situat de-a lungul unuia dintre canalele râului Loire la sud de oraşul Tours. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Castelul Perrault, datorită numelui unuia dintre titularii săi – Charles Perrault. Acest castel oferă o privelişte extraordinară datorită stilului arhitectural medieval tardiv, care include numeroase turnuri rotunjite şi culori deschise. Castelul este destul de mic şi, prin urmare, doar o scurtă călătorie de-a lungul traseelor din jur este suficientă pentru a vă bucura de vederi fabuloase ale faţadelor, grădinilor, bazinelor de apă.
2. Castelul Chaumont2 castelul Chaumont
Între oraşele Tours şi Blois, în centrul Franţei, este situat frumosul Castel Chaumont. Construit în secolul al X-lea, acesta se ridică maiestuos pe malul de sud al răului Loire, iar apele albastre ale răului creează o atmosferă minunată pentru o excursie de relaxare. Castelul captează atenţia prin numeroasele turnuri rotunjite care împrejmuiesc întreaga construcţie. Culorile luminoase ale pereţilor se îmbină frumos cu acoperişurile în formă de conuri, iar zona înconjurătoare cuprinde o mulţime de copaci înalţi şi pajişti verzi. Există, de asemenea, o serie de trasee bune pentru a vă bucura de priveliştile acestui castel, construit de Odo I, demolat, iar apoi reconstruit de către Carol I d’Amboise, la sfârşitul Evului Mediu.
3. Castelul Pierrefonds3  castelul Pierrefonds
În apropiere de satul Compiegne şi la sud de răul L’Aisne este situat Castelul Pierrefonds. Priveliştea este foarte frumoasă, iar trecutul istoric este fabulos. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea. Apoi, în secolul al XVII-lea, Cardinalul Richelieu şi trupele sale au decis să-l demoleze. Din fericire, aceasta a fost o sarcină imposibilă şi castelul a rămas neatins. În zilele noastre, Pierrefonds oferă un unic stil arhitectural exterior din secolul al XIV-lea şi este cu siguranţă o sursă de inspiraţie pentru clădirile pitoreşti din cadrul comunităţii Pierrefonds. Turnurile masive rotunjite şi zidurile de apărare înconjoară o curte interioară că a vechilor construcţii militare defensive. În plus, ferestrele mici de pe turnurile rotunjite sunt foarte atractive pentru vizitatori.
4. Castelul Chambord4 castelul  Chambord
Castelul Chambord este unul dintre exemplele cele mai semnificative şi remarcabile ale arhitecturii Renaşterii Franceze. Acesta este situat la câţiva kilometri est de satul Blois, pe malul de sud al răului Loire. Un canal de apă este adiacent zidurilor castelului şi apele sale calme creează o reflectare magică a turnurilor înalte şi faţadelor pitoreşti ale castelului. Designul clasic renascentist al faţadelor are ferestre mari, numeroase, în timp ce partea centrală pare o pădure de turnuri şi alte construcţii renascentiste. Aveţi nevoie de câteva ore sau chiar o zi întreagă pentru a vă bucura de toate priveliştile splendide exterioare, pentru că acesta este de fapt cel mai mare castel de pe râul Loire.
5. Castelul Chenonceau5 castelul Chenonceau
În imediata apropiere a localităţilor Blois şi Tours este situat un alt castel irezistibil ce trebuie vizitat – Castelul Chenonceau. Mai exact, se află pe un pod care traversează râul Cher. Locaţia sa extraordinară a jucat un rol major pentru transporturi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în timp ce în zilele noastre, este una dintre cele mai frumoase şi romantice atracţii din Franţa. Arcadele de deasupra apelor vibrante ale răului şi contrastul dintre ferestrele simple şi cupolele castelului sunt superbe, mai ales pe timp de noapte, atunci când luminile se reflectă în apele râului. În interiorul castelului, puteţi explora numeroase tipuri de camere, dormitoare, mobilier şi alte lucruri interesante. De asemenea, bucuraţi-vă din plin de o altă caracteristică fabuloasă a castelului. Aceasta include o grădină imensă cu păduri şi trasee pitoreşti bune pentru o relaxare romantică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ceramica – o artă a trecutului dar şi a prezentului

Arta prelucrării lutului vine din antichitate, iar felul în care a evoluat până în prezent se poate vedea în creaţiile...

Amicale fotbalistice pentru prevenirea delincvenţei

FC Hunedoara şi echipa de old-boys a Corvinului Hunedoara au disputat două meciuri amicale cu scopul de a demonstra că...

Gladiatori de top

Cei patru sportivi de la „Gladiator’s Gym” Deva, participanţi la gala de MMA desfăşurată la Uricani, la finalul săptămânii, au...

Închide