Cel mai tânăr consilier judeţean, Alin Ţambă, în locul lui Laurenţiu Nistor, la şefia Consiliului Judeţean

Sorina Popa

Consilierul judeţean PSD Alin Ţambă (foto) va exercita temporar atribuţiile preşedintelui Laurenţiu Nistor, care se află în izolare la do­miciliu, fiind infectat cu noul virus. Reamin­tim că aleşii judeţeni încă nu i-au ales pe cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei.

Ce zice legea
„Întrunit în şedinţă extraordinară convo­cată de către cei 17 consilieri judeţeni ai Par­tidului Social Democrat, Consiliul Judeţean Hu­ne­doara a delegat domnului consilier jude­ţean Alin Ţambă, prin hotărâre, atribu­ţiile preşe­din­telui ales. Potrivit art. 192 alin. 4 din Ordo­nanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, în situaţia în care, atât preşedintele consiliului judeţean, cât şi vicepreşedinţii consiliului judeţean (nu este cazul), se află în situaţia de imposibilitate de exercitare a mandatului, „con­siliul judeţean deleagă un consilier ju­de­ţean care îndeplineşte atât atribuţiile preşe­dintelui consiliului judeţean, cât şi pe cele ale vicepreşedinţilor consiliului judeţean, până la încetarea situaţiei respective, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean”, se arată într-un comunicat al instituţiei ju­deţene.

PNL şi PMP propuneri fără succes
În şedinţa de ieri a CJ Hunedoara, social-de­mocraţii l-au propus pe Ţambă drept înlo­cuitor al preşedintelui Laurenţiu Nistor, libe­ralii pe Marcel Goia, fostul primar al oraşului Haţeg, iar PMP pe Viorel Arion, fost primar al municipiului Hunedoara. În urma scrutinului secret, la care au participat cei 25 de con­silieri prezenţi, Alin Ţambă a primit 17 voturi „pentru”, Marcel Adrian Goia 5 şi Viorel Arion 3 voturi.
„Este o mare responsabilitate această dele­gare, dar sunt determinat să continui, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, acţiu­nile începute de către preşedintele Lau­renţiu Nistor. Traversăm o perioadă com­plicată, sistemul de sănătate este pus sub presiune, motiv pentru care îmi voi concentra activitatea în special în zona de administrare a spitalelor din subordine. Mă voi consulta per­manent atât cu preşedintele, cu admi­nis­tratorul public, cu aparatul de specialitate al instituţiei pentru ca deciziile luate în ur­mătoarea perioadă să fie cele corecte şi oportune pentru hunedoreni”, a declarat Alin Ţambă.
Alin Ţambă s-a născut pe 29 martie 1989 şi este absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filologie din cadrul Universităţii „1 Decem­brie 1918” din Alba Iulia. Este profesor şi a fost ales consilier local în Consiliul Local al municipiului Orăştie în mandatele 2012-2016, respectiv 2016-2020. În legislatura 2016-2020, Alin Ţambă a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Orăştie, iar timp de două luni a exercitat atribuţiile primarului ales.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare