Ceia, din nou absent la procesul „Comorile dacice”

Cristina Ghenea
 
Judecarea dosarului „Comorile dacice” este, în continuare, tergiversată de către inculpaţi. Iulian Ceia (foto) nu s-a prezentat la proces nici ieri, la cel de-al 17-lea termen de judecată. 

Deşi a fost citat în repetate rânduri, pentru a se prezenta la proces, Iulian Ceia, liderul grupării aurarilor, nu şi-a făcut deocamdată apariţia în sala de judecată. Ultima adresă pe care acesta a indicat-o este în Insulele Capului Verde – Africa, deşi la începutul lunii iunie a.c. a fost depistat de poliţişti în apropierea Orăştiei, în timp ce conducea un autoturism, cu toate că avea permisul  anulat. Deşi, la momentul respectiv, procurorii au cerut arestarea lui Ceia pe motiv că acesta se sustrage judecăţii, instanţa a considerat ca fiind nefondată propunerea, astfel că liderul aurarilor îşi poate vedea în continuare de treabă, fără să fie deranjat.
Ieri, procesul a avut un nou termen. Cum era de aşteptat, însă, Ceia a lipsit şi de această dată din sala de judecată. „Magistraţii au dispus o nouă amânare, pentru data de 12 decembrie, întrucât de la termenul de judecată de astăzi (n.r. – ieri), I.C. a lipsit. De asemenea, nu a fost primit încă rezultatul procedurii de audiere prin comisie rogatorie în Serbia a unui martor“, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

One thought on “Ceia, din nou absent la procesul „Comorile dacice”

  • 4 octombrie 2012 la 1:09
    Permalink

    Acest proces pare a fi un joc de copii de la o clasa ajutatoare, o combinatie intre Kafka si Caragiale, si din pacate, reprezinta cum nu se poate mai bine situatia justitiei in Romania: neputinta, ineficienta si esec total in fata unor infractori de mana a II-a. Ce sa mai vorbim de procesele marilor corupti? Cati or mai fi ajuns in fata instantelor?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare