<

Cei mai rapizi poştaşi din judeţ, premiaţi la competiţia de la Simeria

18 iunie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Etapa judeţeană a Marşului Factorilor Poştali, o competiţie cu caracter sportiv, s-a desfăşurat sâmbătă la Simeria. Peste 60 de angajaţi ai Companiei Poşta Română din judeţ s-au înscris în concurs, iar alţi colegi de-ai lor au venit la întrunirea din parcul din oraş, pentru a-i susţine.

Calificaţi pentru faza naţională
Evenimentul, devenit unul de tradiţie în rândul breslei poştaşilor, s-a desfăşurat într-o atmosferă dinamică, plină de încurajări din partea susţinătorilor. Concursul a constat în parcurgerea unei distanţe în pas alergător, iar câştigătorii au primit diplome, cupe şi premii băneşti. Poştaşii de la cele două categorii, femei şi bărbaţi, care s-au clasat pe primul loc, vor participa la competiţia naţională a Marşului Factorilor Poştali.
„La Simeria s-a desfăşurat cea de-a 38-a ediţie a Marşului Factorilor Poştali. Competiţia a debutat înainte de Revoluţie, în Bucureşti. Este o competiţie socio-profesională care s-a organizat în fiecare an în altă localitate din judeţ. La ediţia din acest an s-au înscris 62 de participanţi. Evenimentul este susţinut de Compania Poşta Română şi Sindicatul Lucrătorilor Poştali”, a declarat Romi Cărmăzan, directorul Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Hunedoara.
Câştigătoarele etapei judeţene a Marşului Factorilor Poştali sunt: Marinela Szekely din Simeria s-a clasat pe locul I, Cristina Lupescu din Deva – locul II, iar Carmen Hîrtie din Petroşani a obţinut locul III. La categoria bărbaţi, pe podium au urcat: Petru Cic din Haţeg – locul I, Nicolae Ghemeş din Orăştie – locul II şi Lucian Belteki din Petrila – locul III. Cei şase factori poştali au fost recompensaţi cu premii între 100 şi 300 de lei. Premiile au fost înmânate de edilul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu şi Radu Barb, directorul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.
În altă ordine de idei, directorul OJP Hunedoara a arătat că Poşta Română se confruntă cu o criză de personal, lucru care se petrece şi la noi în judeţ. Asta, deoarece nu sunt foarte multe persoane dornice să îmbrăţişeze această meserie, care presupune mult efort fizic şi intelectual. „Tot mai complicat este să găsim oameni în judeţul Hunedoara să muncească în acest domeniu. Munca de factor poştal este una foarte grea şi presupune mult efort, atât fizic cât şi intelectual”, a concluzionat directorul OJP Hunedoara. (N.Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Social-democraţii se pregătesc pentru alegeri la Primăria Deva

Toată lumea aşteaptă să vadă dacă vor fi alegeri parţiale în reşedinţa de judeţ, după ce Mircia Muntean a fost...

Casă de piatră româno-nigeriană la Brad

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a oficiat la sfârşitul săptămânii trecute o căsătorie inedită. Doi tineri, Iuliana Mureşan şi Stephen...

Naşterea lui Avram Iancu, celebratã la Brad

Sâmbătă, la Brad, în cadrul unei ceremonii oficiale au fost aniversaţi 193 de ani de la naşterea lui Avram Iancu...

Închide