Cei mai buni sportivi hunedoreni din 2016 şi-au primit distincţiile

Într-o atmosferă de sărbătoare, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Hunedoara a premiat ieri sportivii cu cele mai bune rezultate naţionale şi internaţionale în anul 2016. Nu au fost uitaţi nici cei mai buni antrenori şi cluburile cele mai de succes, forul condus de Marius Simina acordând şi mai multe premii speciale.

Oficialităţile au făcut onorurile
Deşi nu toţi cei recompensaţi au fost prezenţi, absenţele fiind obiective, marea majoritate a lumii sportului hunedorean a fost prezentă ieri, în sala „Reduta” a Teatrului de Artă din Deva, la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi, antrenori şi cluburi din judeţ, pentru rezultatele realizate anul trecut. Premierea a fost făcută de oficialităţi locale, precum viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean,  Daniel Andronache, subprefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, sau directorul Teatrului de Artă din Deva, Mihai Panaitescu.

CNS Cetate Deva şi Comexim Lupeni, cele mai valoroase cluburi
Ierarhiile anunţate cu două săptămâni în urmă nu au suferit modificări, titlurile de sportivii anului 2016 revenindu-le, după cum se ştia, gimnastei Denisa Golgotă, la discipline olimpice şi Anamariei Gherghel, la discipline neolimpice. Cei mai buni antrenori hunedoreni ai anului trecut au fost desemnaţi, la egalitate, Liliana Cosma, Florin Cotuţiu şi Ramona Micu, cei ce pregătesc gimnastele de la CNS Cetate Deva. Premii speciale la această categorie au mai primit Mihai Luca (atletism), Mugurel Ciuşcă, Ramona Enache (ambii judo), Viorel Hăbian (tir cu arcul), Suraj Moravan (lupte libere) sau Dan Ardelean (înot). CNS Cetate Deva, clubul condus de Adrian Liga, a primit premiul pentru cel mai bun club sportiv de drept public iar CS Comexim Lupeni a câştigat distincţia de cel mai valoros club privat. De asemenea, premii speciale au fost acordate mai multor cluburi şi asociaţii sportive din judeţ, care au contribuit la dezvoltarea sportului de-a lungul anilor, precum Autobergamo Deva, Elite Center Hunedoara, Cristal Haţeg, CSM Jiul Petroşani, CFR Simeria sau Fuji Vulcan.

FOTE 2017 şi Olimpiada 2020, obiectivele Denisei Golgotă
În lipsa laureatei de la discipline neolimpice, Anamaria Gherghel, întreaga atenţie s-a concentrat asupra micuţei gimnaste Denisa Golgotă, sportiva hunedoreancă cu cele mai bune rezultate la discipline olimpice. „Titlul de sportivul anului 2016 mă ajută şi mă motivează să fiu din ce în ce mai bună. A fost un an foarte bun pentru mine, am reuşit rezultate bune la Campionatul European şi sper ca şi în 2017 să reuşesc performanţe la fel de bune. Voi participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde îmi doresc să cuceresc medalii. Mă gândesc şi la viitor, obiectivul principal fiind participarea la Jocurile Olimpice din 2020”, a spus tânăra sportivă.

 An bun pentru sportivii hunedoreni
Chiar dacă anul 2016 nu a fost unul extraordinar din punct de vedere al rezultatelor pentru sportul românesc, directorul interimar al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Hunedoara, Marius Simina, îşi doreşte un 2017 cel puţin la fel pentru sportul hunedorean, considerând prestaţiile sportivilor din judeţ drept foarte bune. „Dacă la finalul Jocurilor Olimpice de la Rio am fost puţin îngrijorat, spre toamnă, rezultatele sportivilor hunedoreni au fost deosebite. Să ai opt campioni mondiali, chiar într-o disciplină neolimpică, este o performanţă extraordinară pentru sportul hunedorean. La nivelul judeţului Hunedoara, 2016 este unul din anii cei mai buni în rezultatele obţinute de sportivi. Sper ca anul 2017 să fie cel puţin la fel de bun ca şi cel precedent”, a spus Marius Simina. (Ovidiu Mănăstire)

3 comentarii la „Cei mai buni sportivi hunedoreni din 2016 şi-au primit distincţiile

 • 2 februarie 2017 la 11:04
  Permalink

  Oare, distinsii domni care au facut acest clasament, or fi auzit ei de bibliotecarul-sportiv Avram Iancu? A traversat inot Canalul Manecii in 17 ore si 54 de minute. Este primul roman nascut si crescut in Romania care reuseste acest lucru fara costum de neopren. E petrosanean, e hunedoren de-al vostru. Felicitat de presedintele Romaniei, de prim-ministru, distins la Targu Jiu, distins de CJ Hunedoara, facut cetatean de onoare al Petrosaniului. Sigur, e mult prea putin!

 • 5 februarie 2017 la 21:23
  Permalink

  Poate mi-ar fi făcut plăcere să fiu invitat alături de sportiva promovată la lot de puțin timp,după 6ani de pregătire la clubul „Cetate”,dar nu am fost onorat,alți antrenori, de la lot atribuindu-și toate meritele cu o jenantă lipsă de „fair-play”.Nu este prima dată, iar reacția de lehamite și dezamăgire după multe sacrificii în cei șase ani duce automat la abandonul performantei,nu numai personal dar și a celorlalți, eventual implicați în performanță. Dintr-un orgoliu ingust, cei care si-au însușit aceste merite nu realizează că nimeni nu se va mai implica în performanță doar din pasiune și respect față de copii și părinți, iar ei își pierd pur și simplu obiectul activității. Nu știu cine poate coordona așa o strategie păguboasă! Sunt antrenorul Denisei Golgota,prof -antr gimnastică de 40 de ani, la Deva de la înființarea clubului. Mulțumesc pt lectură.

 • 5 februarie 2017 la 23:08
  Permalink

  Tot amestecati juniorii cuseniorii ,stimabile Marius Simina? Dupa cum vad o sa iesi la pensie de la DJST, ma bucur pentru tine. Vreau sa te vad peste 5 ani cand o sa incluzi in clasamente si olds boy, ca nu o sa mai ai sportivi::))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.