Cei mai bãnoşi consilieri din Deva

7 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

 01 consilieri locali deva (1)

Nicolle Ebner

Aproape 800.000 lei (opt miliarde de lei vechi) însumează veniturile salariale şi din alte activităţi ale consilierilor locali din Deva, consemnate în declaraţiile de avere.

Activităţile agricole aduc „grosul”
Podiumul este ocupat, în ordine, de Sandu Borbeanu, consilier local PNL, cu un venit salarial pe anul 2008 de 45.000 lei (director de firmă), la care se adaugă „grosul” de 130.000 lei, rezultaţi în urma tranzacţiilor cu animale şi produse zootehnice. Urmează Mircea Tiberiu Borca, consilier PDL (succesorul lui Ioan Inişconi care a ajuns subprefect), care, anul trecut, ca director de reparaţii la Termocentrala Mintia, a obţinut venituri salariale în valoare totală de 98.930 lei. Pe podium mai urcă un liberal, Daniil Lazăr, director al tipografiei Astra din Deva, care, anul trecut, a câştigat, din activitatea de conducere dar şi din creşterea animalelor, 83.000 lei. De loc de neglijat este venitul obţinut în anul 2008 de succesorul lui Ioan Samoilescu – devenit între timp prefect -, Robert Dobrean, consilier local PSD. Ca angajat al SC Boromir Deva acesta a înregistrat un venit salarial în valoare de 67.969 lei.
În top intră avocatul Doru Oană (PNL) care a câştigat din avocatură 42.500 şi directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, liberalul Marcel Morar ale cărui venituri salariale însumează 48.450 lei. Semnificative sunt şi veniturile consilierului local PSD, Vasile Ţonea care, pe parcursul anului 2008, şi-a rotunjit pensia militară de 30.708 lei cu încă 5.058 lei, bani proveniţi din activitatea de inginer prestată la o societate comercială.
Calculele nu cuprind indemnizaţia de peste 5.000 lei pe care o câştigă anual, fiecare consilier local.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu-i de glumit. Atenţie la UV!

Ne-am dat dracului, nu mai putem sta la soare, nu mai putem circula după ora 11 cu capul descoperit, nu...

În Delta Dunãrii, cu hotelul plutitor “Sf. Andrei”

Chiar şi în condiţii de criză, turiştii vin în Delta Dunării, preferând de multe ori să închirieze pontoane-dormitor sau hoteluri...

Comisie de anchetã pentru telegondolã

Senatorul de Hunedoara, Cosmin Nicula (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Petroşani, că va cere întrunirea...

Închide