ActualitateFlash

Cei mai bãnoşi consilieri din Deva

 01 consilieri locali deva (1)

Nicolle Ebner

Aproape 800.000 lei (opt miliarde de lei vechi) însumează veniturile salariale şi din alte activităţi ale consilierilor locali din Deva, consemnate în declaraţiile de avere.

Activităţile agricole aduc „grosul”
Podiumul este ocupat, în ordine, de Sandu Borbeanu, consilier local PNL, cu un venit salarial pe anul 2008 de 45.000 lei (director de firmă), la care se adaugă „grosul” de 130.000 lei, rezultaţi în urma tranzacţiilor cu animale şi produse zootehnice. Urmează Mircea Tiberiu Borca, consilier PDL (succesorul lui Ioan Inişconi care a ajuns subprefect), care, anul trecut, ca director de reparaţii la Termocentrala Mintia, a obţinut venituri salariale în valoare totală de 98.930 lei. Pe podium mai urcă un liberal, Daniil Lazăr, director al tipografiei Astra din Deva, care, anul trecut, a câştigat, din activitatea de conducere dar şi din creşterea animalelor, 83.000 lei. De loc de neglijat este venitul obţinut în anul 2008 de succesorul lui Ioan Samoilescu – devenit între timp prefect -, Robert Dobrean, consilier local PSD. Ca angajat al SC Boromir Deva acesta a înregistrat un venit salarial în valoare de 67.969 lei.
În top intră avocatul Doru Oană (PNL) care a câştigat din avocatură 42.500 şi directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, liberalul Marcel Morar ale cărui venituri salariale însumează 48.450 lei. Semnificative sunt şi veniturile consilierului local PSD, Vasile Ţonea care, pe parcursul anului 2008, şi-a rotunjit pensia militară de 30.708 lei cu încă 5.058 lei, bani proveniţi din activitatea de inginer prestată la o societate comercială.
Calculele nu cuprind indemnizaţia de peste 5.000 lei pe care o câştigă anual, fiecare consilier local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura