Sport

Cei mai „zmei” din Festivalul Zmeelor

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii brădeni au fost perfecţi şi la ediţia din acest an a Festivalului Zmeelor şi şi-au trecut în palmares al 11-lea succes consecutiv, din tot atâtea participări la această competiţie.
Campioni naţionali ai României în ultimii 20 de ani, aeromodeliştii brădeni antrenaţi de Adrian Macsim şi-au apărat cu succes blazonul şi la „Festivalul Zmeelor”. Brădenii care oficial concurează ca filială a Palatului Copiilor Deva au avut nouă prezenţe în cele patru „careuri de aşi” ale competiţiei desfăşurate, la finalul lunii, în Staţiunea Băişoara (Cluj).
În competiţia planoarelor profesionale F1, brădenii au ocupat locurile unu, trei şi patru la categoria claselor I-IV şipoziţiile unu şi trei la clasele V-VIII. În proba de „zmee durată”, brădenii au fost la fel de performanţi şi s-au clasat pe locurile unu şi trei la ambele categorii de vârstă. Pe baza punctajelor acumulate în cele patru probe, echipa din Brad a fost lideră în clasamentul general şi câştigătoare a concursului. Brădenii au fost urmaţi în clasament de aeromodeliştii de la Palatul Copiilor Cluj, Palatul Copiilor Ploieşti şi Palatul Copiilor Deva. „Echipa din Brad a câştigat toate cele 11 ediţii ale acestei competiţii, demonstrând că este cea mai valoroasă din România. Adversarii noştri s-au resemnat şi au înţeles că primele locuri sunt ocupate de brădeni ”, a spus Adrian Macsim.

Două perechi de fraţi în lot
Ca o dovadă că la Brad, pasiunea pentru aeromodele e una de tradiţie, în echipele prezentate de Adrian Macsim la acest concurs, au fost două perechi de fraţi. Andrei Aprodu a fost lider atât la planoare, cât şi la zmee la categoria claselor V-VIII, iar fratele său Florin Aprodu a luat locul I la planoare şi locul trei la zmee. Adrian Şipoş a avut două clasări pe locul trei la planoare şi zmee, la grupa de V-VIII, iar fratele său Andrei a ocupat locul IV la planoare, la categoria claselor I-IV. Celelalte clasări pe podium pentru brădeni au fost reuşite de Nicolae Onea, care a obţinut aur la zmee şi bronz la planoare, la grupa claselor I-IV. În plus, brădenii au avut şi doi reprezentanţi în Corpul Tehnic al Arbitrilor, invitaţi special de organizatori. Este vorba de Alexandru Caranfil şi Alexandru Roşianu, doi studenţi, foşti aeromodelişti de top la clubul din Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura