Cei din urmă vor… supravieţui

Ciprian Marinuţ

Mureşul îşi începe aventura în retur, cu patru zile mai târziu decât alte competitoare, dar speră că un succes în meciul cu C.S. Otopeni de azi (ora 15.00, Stadion „Cetate”) să fie startul perfect al cursei pentru …evitarea retrogradării.

Speranţe de salvare

Afectată mai puţin grav decât alte echipe de flagelul crizei financiare, Mureşul trebuie să se ajute şi singură, pentru a supravieţui în eşalonul doi. Retragerile celor de la CFR Timişoara şi FC Drobeta şi probabilul eşec în lupta cu datoriile a cluburilor Jiul Petroşani, FC Baia Mare sau UTA simplifică lupta pentru evitarea retrogradării, însă nu o desfiinţează total. Până nu se ştie oficial ce se va întâmpla cu echipele cu probleme, Mureşul trebuie să tragă tare, pentru a evada din subsolul clasamentului. Întâia ocazie de a-şi completa zestrea de puncte apare chiar azi, în primul meci din retur, pe care trupa antrenată de Gică Barbu îl va disputa acasă cu C.S. Otopeni. Nu va fi simplu deloc, însă fără un start bun şi fără ambiţia de a lupta pentru supravieţuire, lucrurile s-ar putea complica iremediabil. Fără o campanie de achiziţii strălucită şi fără rezultate deosebite în amicale, Mureşul trebuie totuşi să intre în teren cu gândul că totul e posibil. Un argument de ultimă oră în acest sens ar putea fi creşterea potenţialului ofensiv, prin achiziţia atacantului Călin Târnăvean de la FCM Târgu Mureş, fost căpitan al liderei, care poate aduce un plus în atac, unde Bajko Barna a fost cam singur în tur.

Otopeniul, invincibilă în amicale

În partida de la Otopeni, Mureşul a pierdut cu 1-5, iar antrenorul Gică Barbu punea eşecul, pe seama jocului foarte bun al ilfovenilor, pe care-i considera cea mai bună echipă a seriei. Rămasă fără antrenorul Liviu Ciobotariu şi preluată de Florin Tene, CS Otopeni a continuat să etaleze un joc de calitate. În plus, în pauza competiţională, totul a mers perfect pentru adversarii devenilor. Ilfovenii au terminat pregătirea de iarnă neînvinşi, au acoperit toate posturile deficitare şi şi-au găsit şi juniorul de care aveau nevoie, din cauza căruia s-a şi amânat meciul, întrucât era convocat la naţională.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.