CEH a pierdut în procesul cu Garda de Mediu

05-termocentrala-mintia-evz-465x390Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a pierdut în prima instanţă procesul în care a cerut anularea dispoziţiei date de Garda de Mediu Hunedoara de oprire a activităţii de la Termocentrala Mintia şi a sancţiunilor aplicate pentru depăşirea normelor de mediu.

Judecătoria Deva a respins ca neîntemeiată plângerea formulată de CEH împotriva procesului verbal de contravenţie întocmit de inspectorii de mediu. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.
Reamintim că în perioada 18 – 23 iunie 2015, Garda de Mediu Hunedoara a efectuat verificări la termocentralele Mintia şi Paroşeni, privind emisiile industriale şi stadiul realizării investiţiilor în modernizarea tehnologiei de protecţie a mediului. În urma controalelor, inspectorii au dispus suspendarea activităţii celor două termocentrale până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului. În plus, Termocentrala Mintia a primit o amendă de 60.000 de lei, pentru că funcţiona fără Autorizaţie Integrată de Mediu. Procesul în care s-a cerut anularea dispoziţiei inspectorilor de mediu de încetare a activităţii la unitatea de la Paroşeni se află pe rolul Judecătoriei Petroşani, în acest caz nefiind dată o sentinţă. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.