Eveniment

Ceferişti hunedoreni trimişi în şomaj tehnic

03 Gara CFR Simeria Tren Vagoane REVA (5)

Nicolle Ebner

 De ieri, Regionala CFR Marfă Timişoara a trimis 40 la sută din personal în şomaj tehnic, cu 75 la sută din salariul de bază.
Până în luna septembrie, fiecare angajat, de la portar până la director, va intra în şomaj tehnic, prin rotaţie, măsura având scopul de menţinere a cheltuielilor salariale în bugetul stabilit.

Puşi pe liber timp de o lună
Ionel Ţiţ, preşedintele Sindicatului Mişcare Comercial Deva, din Regionala de Transport Feroviar Timişoara, spune că 200 de sindicalişti hunedoreni din cadrul Companiei CFR Marfă (majoritate din Deva) sunt nevoiţi să plece, din această lună, în şomaj tehnic, măsura urmând a se derula pe parcursul a trei luni, prin rotaţie. “Este vorba de 40 la sută din cifra totală de personal, astfel încât să nu afecteze circulaţia şi activitatea trenurilor de marfă”, spune liderul sindical. Angajaţii sunt nemulţumiţi, deoarece măsura adoptată ajută guvernul, dar scade veniturile pălmaşilor din sistem.

Centrul Comercial CFR Deva desfiinţat pe şest
În plus, angajaţii Companiei CFR Marfă nu au fost informaţi despre desfiinţarea centrelor comerciale prin care era coordonată toată activitatea de mişcare a vagoanelor din fiecare judeţ. Prin urmare Centrul Comercial CFR Marfă din Deva nu mai există, singurul centru funcţional fiind la Timişoara. Ceferiştii sunt sceptici cu privire la eficienţa acestei măsuri de reducere a cheltuielilor cu munca vie, aplicată fără consultarea sindicatelor. Este greu de crezut că activitatea trenurilor de marfă din judeţul Hunedoara, în special în Valea Jiului, poate fi dirijată din birourile de la Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura