Ceferişti hunedoreni trimişi în şomaj tehnic

4 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 Gara CFR Simeria Tren Vagoane REVA (5)

Nicolle Ebner

 De ieri, Regionala CFR Marfă Timişoara a trimis 40 la sută din personal în şomaj tehnic, cu 75 la sută din salariul de bază.
Până în luna septembrie, fiecare angajat, de la portar până la director, va intra în şomaj tehnic, prin rotaţie, măsura având scopul de menţinere a cheltuielilor salariale în bugetul stabilit.

Puşi pe liber timp de o lună
Ionel Ţiţ, preşedintele Sindicatului Mişcare Comercial Deva, din Regionala de Transport Feroviar Timişoara, spune că 200 de sindicalişti hunedoreni din cadrul Companiei CFR Marfă (majoritate din Deva) sunt nevoiţi să plece, din această lună, în şomaj tehnic, măsura urmând a se derula pe parcursul a trei luni, prin rotaţie. “Este vorba de 40 la sută din cifra totală de personal, astfel încât să nu afecteze circulaţia şi activitatea trenurilor de marfă”, spune liderul sindical. Angajaţii sunt nemulţumiţi, deoarece măsura adoptată ajută guvernul, dar scade veniturile pălmaşilor din sistem.

Centrul Comercial CFR Deva desfiinţat pe şest
În plus, angajaţii Companiei CFR Marfă nu au fost informaţi despre desfiinţarea centrelor comerciale prin care era coordonată toată activitatea de mişcare a vagoanelor din fiecare judeţ. Prin urmare Centrul Comercial CFR Marfă din Deva nu mai există, singurul centru funcţional fiind la Timişoara. Ceferiştii sunt sceptici cu privire la eficienţa acestei măsuri de reducere a cheltuielilor cu munca vie, aplicată fără consultarea sindicatelor. Este greu de crezut că activitatea trenurilor de marfă din judeţul Hunedoara, în special în Valea Jiului, poate fi dirijată din birourile de la Timişoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Panică pe centura Devei

Colegi şi prieteni care mi-au dat telefon să mă avertizeze să nu care cumva să-mi fac de lucru cu maşina...

“Ridzi va fi sacrificatã. Urmeazã Pogea”

Liderul PNL Mircia Muntean declară că scopul numirii Monicăi Iacob Ridzi în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului nu...

Sãptãmâna aventurii pe patru roţi

Astãzi, începe oficial la Deva a VIII-a ediţie a competiţiei internaţionale off-road Transilvania Adventure Trophy. Astãzi, vor avea loc înregistrarea...

Închide