Ceartă pe postul de director al Spitalului Deva

24 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 dr florea (2)

Nicolle Ebner

 Nu a trecut mult timp, că au apărut, din nou, probleme în coaliţia locală. De data asta, mărul discordiei este postul de manager al Spitalului Judeţean din Deva. Asta, deoarece PDL Hunedoara susţine că funcţia respectivă nu poate fi negociată cu liderii PSD.

PDL îl susţine pe Dan Florea
Preluarea conducerii Spitalului Judeţean Deva de către un reprezentant PSD a fost discutată, miercuri seara, în cadrul Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Hunedoara. La finalul discuţiilor, pedeliştii au decis să-l susţină pe Dan Florea, în continuare, în funcţia de manager al spitalului. „Le vom transmite partenerilor din coaliţie că, în acest moment, postul de conducere a Spitalului Judeţean nu poate face obiectul unei negocieri. Managerului Dan Florea (foto) nu i se poate reproşa nimic din punct de vedere profesional, iar în timpul mandatului său, spitalul devean a beneficiat de mai multe investiţii, care au dus la creşterea calităţii serviciilor medicale”, a declarat Florian Toma, vicepreşedinte al PDL Hunedoara.

PSD nu renunţă la postul negociat
De cealaltă parte, preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu, spune că la întâlnirea comisiilor de negociere, care a avut loc miercuri, s-a readus în discuţie împărţirea unor poziţii de conducere a ocoalelor silvice, dar şi postul de manager al Spitalului Judeţean Deva.
În plus, alianţa PSD-PDL şi-a împărţit şi conducerea celor 14 administraţii financiare din subordinea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. „Atât ocoalele silvice cât şi administraţiile financiare vor reveni PDL, acolo unde sunt primarii noştri şi ai social-democraţilor, acolo unde localităţile sunt conduse de PSD. În cazul primăriilor din Deva şi Hunedoara, unde administraţia locală este liberală, administraţia financiară din Deva va fi condusă de un membru PSD, iar cea din Hunedoara de un reprezentant al PDL. În ceea ce priveşte conducerea Spitalului Judeţean Deva, subiectul nu este epuizat. Încă mai discutăm, dar eu nu voi renunţa la această funcţie, care, în urma negocierilor, a revenit PSD”, a declarat Florin Cazacu.

Timpul le rezolvă pe toate
Cele două comisii de negociere nu au semnat încă protocolul privind repartizarea funcţiilor de conducere a celor 13 spitale, sanatorii şi centre medicale din judeţul Hunedoara (listă publicată în MESAGERUL HUNEDOREAN din 18 iulie 2009), dar nici nu se grăbesc, deoarece nu au cum să-i schimbe pe directori. Problema se va rezolva de la sine, la sfârşitul anului, deoarece majoritatea contractelor de management semnate de directorii spitalelor din judeţul Hunedoara, se încheie în luna decembrie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Din nou, probleme pentru Monica Iacob Ridzi

Procurorul general Codruţa Kovesi a trimis, ieri, Parlamentului, solicitarea de declanşare a procedurilor, pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru...

A 12-a brăţară a ajuns în „Tezaurul istoric”

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a expus cea de-a 12-a brăţară dacică, recuperată de statul român, în colecţia „Tezaurul Istoric“ a...

Şef nou la pompieri

Colonelul Nicolae Cristea (foto), şeful Serviciului Logistic, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, a fost împuternicit, pentru o...

Închide