Cea mai mare pensie specială din judeţ este de 24.000 de lei

25 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Senatul a adoptat legea care prevede impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei. Proiectul a fost iniţiat de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. De ce doar pensiile de peste 7.000 de lei?
Astfel, în stabilirea plafonului de 7.000 de lei peste care se propune taxarea pensiilor s-au folosit studii recente făcute de Academia Română, fiind avute în vedere şi cerinţele de convergenţă a veniturilor prezentate în raportul de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro.
În judeţul Hunedoara, potrivit datelor furnizate de Cătălin Olar, directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, cea mai mare pensie specială se ridică la 24.000 de lei. O menţiune importantă, pensiile speciale sunt actualizate în fiecare an. Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30 la sută, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50 la sută.
„Impactul pentru anul viitor este de aproximativ o jumătate de miliard de lei”, a spus ministrul Teodorovici. Cea mai mare pensie normală, în judeţ, este de 20.000 de lei. Numărul beneficiarilor de drepturi de asigurări sociale este de 132.000.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În loc de o partidă de sex, a luat bătaie şi a fost tâlhărit

Cinci hunedoreni, trei bărbaţi şi două femei, au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată. Trei oraşe au fost scotocite pentru...

A intrat cu maşina în parapet

O femeie de 61 de ani, din Hunedoara, a fost rănită în urma unui accident rutier şi a ajuns la...

Mascaţii au descins la casele de pariuri

Zeci de percheziţii au fost derulate la mai multe societăţi comerciale care au ca domeniu de activitate pariurile, printre judeţele...

Închide