Actualitate

„Cea mai mare închisoare din lume”, construită în El Salvador: „Nimeni nu scapă de aici”

În tentativa de a reduce cri­mi­nalitatea din El Salvador, pre­șe­dintele Nayib Bukele a anunțat inaugurarea unei megaînchisori, întinsă pe 166 de hectare, unde pot fi încarcerați 40.000 de in­fractori, relatează Daily Star.

Război împotriva bandelor
Oficialii din San Salvador se lau­dă că uriașul penitenciar, construit în șapte luni, va fi păzit nonstop de 600 de soldați și 250 de polițiști, condiții în care „orice tentativă de evadate este zădărnicită”. Noua închisoare, spune Bukele, este un „element fundamental în câști­ga­rea, în cele din urmă, a războiului împotriva bandelor”. „Nimeni nu poate scăpa de aici!”, insistă pre­ședintele de 41 de ani, care con­duce statul din America Centrală din 2019. Imaginile structurii ma­sive au fost distribuite pe Twitter chiar de președinție: „Aici se vor termina zilele tuturor teroriștilor din El Salvador”.

Fără semnal la telefon
Intitulat „Centrul de Con­cen­trare a Terorismului”, penitenciarul are 19 turnuri de veghe, gard elec­tric de 2,1 de kilometri sau sistem per­formant de supraveghere video și de scanare. Echipa­men­tele elec­tronice utilizate vor bloca sem­nalul mobil pentru a preveni orice co­mu­nicare în interiorul celulelor. „Ser­viciile de escortă, PlayStation-ul, televizoarele, telefoanele mobile și computerele, disponibile cu alte ocazii din cauza corupției unor ofițeri, vor fi strict interzise celor din spatele gratiilor“, a avertizat pre­ședintele Bukele. Ministrul ad­junct al justiției, Osiris Luna, a afir­mat că deținuții vor fi puși la mun­că pentru a „compensa o parte din pagubele pe care le-au făcut so­cietății”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura