Cea mai dulce victorie

11 x 1 fagarasanu CNS-Cetate-DevaCiprian Marinuţ

CNS Cetate Deva şi-a păstrat „coroana” de campioană a returului şi după duelul din deplasare cu lidera ASU Poli Timişoara şi a închis gura cârcotaşilor care o suspectau de tot felul de bizarerii pentru parcursul excelent din retur. Trupa antrenată de Marius Sîrbu a câştigat cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0, printr-un gol marcat în ultimul minut, revanşându-se pentru eşecul din tur, când a pierdut tot în urma unui gol pe final de meci. Nou-promovata din reşedinţa judeţului a ajuns astfel la un bilanţ de opt victorii şi trei remize în retur, iar Poli a pierdut primele puncte  pe teren propriu din întreg campionatul.

Revanşă cu aceeaşi monedă
Antrenorul echipei din Deva era foarte fericit după victoria echipei sale şi a ţinut să precizeze că s-a întors roata după meciul din tur, când lidera din Banat a câştigat, la Deva, cu un gol norocos. „Prin victoria de la Timişoara s-a arătat dreptatea. Am câştigat şi noi cum au făcut-o ei la Deva, printr-un gol în ultimul minut, dar pentru noi a fost  şi mai frumos, deoarece s-a întâmplat în faţa unui asemenea galerii frumoase cum are Poli. Meciul a avut câteva momente psihologice care ne-au fost favorabile, precum ratarea penaltiului de către gazde sau golul lui Făgărăşanu, dar consider că am câştigat pe merit. Am controlat meciul prin posesie, iar în repriza secundă am dominat clar. La pauză le-am spus băieţilor să forţăm şi până la urmă am fost răsplătiţi pentru efort. Am demonstrat că rezultatele noastre din retur s-au bazat pe muncă şi corectitudine”, a spus Sîrbu.

Start în genunchi
Fără experienţa jocurilor cu miză, CNS „Cetate” a început meciul cu trac şi era în corzi după primele 18 minute în care a încasat două goluri. Întâi, Bădăluţă a trimis imparabil de la 20 de metri direct în vinclu, în urma unui corner, iar apoi, acelaşi jucător a marcat cu un vole din careul mic, după o centrare semnată de Ţugui. Fără a mai avea ce pierde, devenii au reacţionat curajos şi au redus din diferenţă după o fază fixă: Vajda a centrat perfect din corner, iar Făgărăşanu şi-a plasat lovitura de cap din careul mic: 2-1. Împinsă de la spate de public, Poli a forţat desprinderea şi putea duce scorul la 3-1, deoarece a beneficiat de un penalti acordat pentru un henţ comis de Şaucă. Din fericire pentru deveni, Bădăluţă a executat modest, iar portarul Raţ a respins şi a adus avantaj psihologic echipei sale.

Finiş în zbor
După pauză, de la cabine au ieşit parcă alte echipe, iar CNS „Cetate”  a trecut la cârma partidei. Cu un joc bazat pe posesie şi risipă de efort, gruparea din Deva a „măcinat” în gol timp de 30 de minute, însă în cele din urmă eforturile i-au fost răsplătite. Şaucă a pasat excelent din bandă în centrul careului, iar Lintaru (min. 75) a fost omul potrivit la locul potrivit şi a marcat cu sânge rece, aducând egalarea. Peste doar un minut, autorul golului a părăsit terenul, fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben, pentru o simulare. Chiar şi în inferioritate numerică, CNS „Cetate” a fost vioara întâi şi a dat lovitura în ultimul minut de joc. Acelaşi Şaucă a centrat de pe banda dreaptă, iar Făgărăşanu a marcat cu un vole de la 11-12 metri, aducând victoria pentru echipa sa.
CNS „Cetate”: Raţ – Kelemen, Dosan, Doda, Doboş – Vajda (cpt), Făgărăşanu (90+3 Chelariu) – Şaucă, Pribac (90 Suciu), Buzducea (86 Grunţă) – Lintaru. Antrenor: Marius Sîrbu

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.