Sport

Ce spune antrenorul corviniștilor despre sportivii săi înainte de reluarea meciurilor oficiale

Meciul cu ACB Ineu de la mijlocul săp­tămânii a fost ultimul cu caracter amical pentru Corvinul Hunedoara, în condițiile în care adversarul cu care ar fi trebuit să joace sâmbătă nu a mai putut onora invitația.
Astfel, Corvinul încheie seria parti­delor de verificare cu șapte succese și o remiză (în compania prim-divizionarei CS Mioveni), iar antrenorul principal, Florin Maxim (foto), a tras concluziile acestui ultim joc și, implicit, a perioadei de pregătire.

– Încheiem seria amicalelor cu încă o victorie, acasă, 4-1, cu ACB Ineu. Cum ai caracteriza această ultimă prestație?
– F.M.: Ne-am fi dorit să mai susținem, în weekend, un test de verificare, dar ad­versarul ales (Universitatea Alba Iulia – n.n.) a jucat în Cupa României și ne-a trans­mis că nu mai poate onora și acest amical. Revenind la jocul cu Ineul, cred că a fost o evoluție mai consistentă în prima parte, când am ținut mingea aproape în permanență în posesie, am reușit și trei goluri după faze bune de joc, am mai avut alte ocazii, practic, în linia ultimelor par­tide. În a doua repriză nu m-a mul­țu­mit cum am arătat, cu excepția primelor 10 minute…

– De ce crezi că echipa a arătat diferit la reluare?
– F.M.: Am fost apatici, mare parte din timp, nu am mai făcut efortul din prima repriză, ne-am mulțumit să așteptăm bre­șele în defensiva adversă, ne-am gândit că vom rezolva unele atacuri individual, printr-o sclipire a unui jucător și așa mai departe. Nu am mai atacat poarta cu pofta din prima parte, drept dovadă, unicul gol a venit după o singură minge în profunzime, de la Timmy (Mitran, n.n.). Dar nu pot lua doar lucrurile negative din această a doua repriză, mai sunt elemente care m-au mulțumit. Chiar și așa, știm ce mai avem de reglat în aceste zile rămase până la startul cam­pionatului și sper că băieții vor în­țe­lege unde trebuie să ne îmbunătățim.

– Apropo de Mitran, cum sunt juniorii pe care te bazezi în acest sezon?
– F.M.: Eu spun că sunt într-o creștere vizibilă de formă, cu toții. Dar, după cum se știe, fiind tineri, au evoluții oscilante. De pildă, Rafa și Timi, la antrenamentele de la începutul săptămânii nu au fost cum mi-am dorit eu. Am discutat cu ei și în meciul amical au arătat mai bine. La fel și Lupușor, chiar s-a achitat bine de sarcini, important e că asimilează ceea ce le transmitem. Per ansamblu, sunt mul­țumit de cum s-au pregătit până acum.

– Mai avem mai puțin de 10 zile până la primul meci oficial. Cum este echipa înainte de jocurile pe puncte?
– F.M.: În linii mari suntem pregătiți, am mai spus-o și cu alte ocazii, mi-am dorit să fim bine din prima etapă, din primele minute. Exceptând aceste 35 de minute din a doua repriză a jocului cu Ineu, am arătat cam cum ne dorim noi în aceste partide amicale. Sigur, am fi vrut să ne măsurăm forțele și cu adversari mai apro­piați de nivelul nostru, dar acestea sunt posibilitățile în această perioadă, în această zonă… e greu să găsești ad­ver­sari tari, mai ales pe ultima “bucată”
a pregătirii. Dar sunt încrezător că vom arăta bine la ora primului joc, indiferent de serie și de adversar. În final, mai voiam să le mulțumesc tuturor fanilor care au venit la stadion, la aceste ultime partide de acasă, jucătorii simt susținerea lor și e foarte important să fim, cu toții, uniți în acest sezon, pentru a ne îndeplini obiec­tivul. (Claudiu Sav)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura