Ce reguli trebuie să îndeplinească bisericile la slujba de Înviere?

19 aprilie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

02 bisericaOana Mihnea

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis către Patriarhia Română şi ISU judeţene un ordin format dintr-un set de reguli, necesar a fi respectate de biserici în Noaptea de Înviere.
Potrivit maiorului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, pentru a evita producerea unor incendii în interiorul lăcaşelor de cult, IGSU a recomandat evitarea slujbelor religioase în biserici aflate în curs de restaurare sau acolo unde se află schele. În aceste cazuri, slujba de Înviere trebuie să aibă loc afară. În cazul bisericilor de lemn, nu trebuie permisă aglomerarea, astfel încât să poată fi evacuate cu uşurinţă. Şi la Episcopia Devei şi Hunedoarei a ajuns acest ordin, care a fost trimis mai departe, către toate parohiile. În judeţ avem câteva zeci de biserici de lemn, aflate îndeosebi în zonele cu comunităţi mici de oameni, aşa încât este foarte puţin probabil ca acestea să se aglomereze în Noaptea Învierii. În schimb, toate lăcaşele de cult trebuie să aibă extinctoare şi cel puţin două căi de evacuare.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vili Rupa spune:

    Dumnezeul care stapaneste acest pamant ,prefera sa ai Credinta ,Speranta si Milostenie . Credinta in bani ,Speranta ca vei avea milioane de euro si Milostenie ca vei imparti si la saraci ,asta este Iubirea Suprema .

    Sfantul Dreptatii !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fostul viceprimar şi lider al PNL Petroşani a demisionat din partid

Fostul viceprimar al Petroşaniului, Dorina Niţă (foto), a demisionat din PNL, după ce timp de 16 ani a activat în...

Bulina neagră, 20.04.2016

Ciprian Iedlicică, cetăţean din Petroşani Pentru că a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare,...

Organizaţia PNL Petrila se subţiază de la o zi la alta . Alţi 11 membri din Biroul Politic Local au demisionat

O parte din Biroul Politic Local al liberalilor din Petrila a demisionat ieri din partid, fiind vorba de 11 mebri...

Închide