Actualitate

Ce premii sunt acordate la Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Con­si­liu­lui Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Direcția Generală Anti­co­rupție – Serviciul Județean Antico­rup­ție Hunedoara, și cu ajutorul unor spon­sori generoși, a organizat ieri, la Sala „Europa” din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, festivi­ta­tea de deschidere a celei de-a IX-a edi­ții a concursului județean de cultură ge­nerală „Citești și câștigi!”.

 

Pe drumul cel bun

„Pornim într-o nouă călătorie în lumea cunoașterii, pornim într-o nouă călătorie în pagini de științe/generalități, artă/ sport, literatură, geografie și istorie, călătorie în care, cu siguranță, liceenii noștri se vor dovedi a fi niște exploratori temerari. Fiecare ediție a acestui con­curs ne-a întărit convingerea că pro­iectul amplu pe care l-am inițiat în urmă cu câțiva ani este o adevărată reușită în primul rând pentru beneficiarii lui: elevii. De-a lungul celor opt ediții ale acestui îndrăgit concurs am constatat aceeași seriozitate și implicare din partea marii echipe formate din conducerea Consi­liu­lui Județean Hunedoara, bibliotecari, sponsori, profesori, elevi, toți aceștia participând cu tot sufletul la reușita fie­cărei ediții. Pot să spun că am devenit o mare familie reunită în jurul acestui ge­ne­ros proiect care se numește „Citești și câștigi!”. Numele concursului nu este ales întâmplător: pe măsură ce citești, pe măsură ce te adâncești în bibliografia recomandată, câștigul este în primul rând îmbogățirea culturii generale cu noi și interesante informații. Chiar dacă trăim în era internetului, cititul nu își pierde deloc nici din farmec și nici din utilitate”, a declarat Sebastian Bara, ma­nagerul Bibliotecii Județene.

 

Pentru dragostea pentru cultură

Începută în anul 2014, ca un concurs de cultură generală desfășurat între co­legii și licee, această competiție a de­venit din ce în ce mai populară, mai în­dră­gită și a atras un număr tot mai mare de colegii și licee concurente. « Am pornit de la antrenarea în concurs a opt colegii/licee din Deva, iar an de an nu­mărul acestora a crescut. Ediția din acest an aduce în fața juriului echipe din 22 de colegii și licee din județul Hunedoara. Noi am conceput acest con­curs cu scopul de a trezi dragostea elevilor pentru lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și emulație. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea concur­su­lui în direct pe internet fiind un real avan­taj, iar ecourile care au ajuns la noi au fost deosebit de favorabile. Am pus în joc următoarele premii: pentru locul I – 8 trotinete electrice și 8 ceasuri in­te­li­gente, pentru locul al II-lea – 8 biciclete, pentru locul al III-lea – 8 trotinete, pentru locul al IV-lea – 8 mini steppere, vou­chere a câte o băutură răcoritoare, 176 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale”, a adăugat managerul Bi­blio­tecii Județene Hunedoara. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura