Actualitate

Ce plan de răzbunare a plăsmuit un jandarm din cadrul IJJ Hunedoara

Pentru a-și duce planul până la capăt, plutonierul s-a folosit de funcția pe care o ocupa în cadrul Inspectoratului Județean de Jan­darmi Hunedoara. Jandarmul a fost deja condamnat de Tribunalul Militar Timișoara, însă dosarul a ajuns acum la Curtea Militară de Apel București.

I-a spus că motorul era defect
Totul a plecat de la vânzarea unui motor pentru un autoturism de teren. Militarul a fost învinuit de acces ilegal la un sistem informatic, fals intelectual şi uz de fals. În cursul anului 2020, un hunedorean a pus în vânzare un motor auto folosit, destinat mărcii Mitsubishi model Pajero, la preţul de circa 1.800 lei. Omul a fost contactat telefonic de jandarmul care i-a spus că este inte­re­sat să cumpere motorul. A mers în Ocolișu Mic și a plătit 1.650 de lei pe motor, dar după o lună l-a sunat pe vânzător și i-a cerut banii înapoi pe motiv că motorul este defect. ”Sim­ţindu-se înşelat de către vânzător şi frustrat de faptul că acesta refuză restituirea preţului, militarul jandarm a conceput şi pus în executare un plan prin care să se răzbune. Oportunitatea punerii în aplicare a planului in­frac­ţional s-a ivit în data de 11.04.2021, cu ocazia executării de către militarul jandarm a unei misiuni de patrulare. Pro­fitând de faptul că se afla în exer­citarea atribuţiilor de serviciu (…) a în­tocmit în fals, la data de 11.04.2021, ora 11:15, procesul- verbal de con­tra­venţie. (…) Agentul constatator i-a apli­cat (pretinsului contravenient) sanc­ţi­u­nea amenzii în cuantum de 1.500 lei, menționând totodată în procesul ver­bal (tot în fals) că i-a înmânat con­tra­venientului exemplarul nr. 2 al pro­cesului verbal”, se arată în dosarul procurorului militar.

Ce pedeapsă a primit
Jandarmul și-a convins un coleg să acceseze baza de date administrată de D.E.P.A.B.D, acesta fiind de serviciu în dispecerat, și să-i comunice datele personale ale celui pe care voie să se răzbune. Fără să știe despre ce este vorba, colegul său i-a furnizat datele cerute crezând că-i erau necesare datele cerute pentru serviciu. Plu­to­nierul susținut că l-a amendat pe vân­ză­torul motorului dintr-o eroare. „Apă­rarea inculpatului (eroarea asupra identității celui legitimat/sancţionat) este total lipsită de credibilitate. (…) Este clar dovedit că inculpatul avea un motiv serios de răzbunare. (…) Apără­rile inculpatului nu sunt deloc cre­dibile, urmând a fi înlăturate”, se mai arată în dosarul soluționat la Tri­bu­nalul Militar Timișoara. Jandarmul a fost condamnat la 2 ani și 3 luni în­chisoare, pentru participație impro­prie la săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic. A mai pri­mit 1 an și 2 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și 4 luni închisoare pentru uz de fals, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani și 9 luni închisoare cu sus­pendare. Jandarmul a făcut apel la sen­tință. (M.Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura