Sănătatea din bucate

CE MÂNCĂM DUPĂ SĂRBĂTORI? (II)

Simona Timofte

Ideal ar fi, ca după sărbători, prânzul să cuprindă neapărat o ciorbă caldă, iar aceasta să fie preparată cu borş.
Se ştie din moşi-strămoşi că borşul nu doar că ne trezeşte din mahmureală, dar face şi curăţenie în colon, curăţă rinichii şi este adjuvant în aproape toate afecţiunile cronice. Se face chiar şi o cură cu borş timp de două săptămâni (pentru cine vrea o detoxifiere sigură şi o revigorare rapidă a organismului), timp în care se bea câte o cană cu borş pe zi cu 15 minute înainte de masă. Borşul este zeama rezultată din fermentarea tărâţelor de grâu şi fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime – acele substanţe dătătoare de viaţă. Conţine vitamine din complexul B, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Am insistat mult pe calităţile acestei băuturi miraculoase cu scopul de a vă face conştienţi de beneficiile pe care moldovenii le folosesc de zeci de ani. Să nu uităm de apă: hidratarea este esenţială în orice perioadă, dar acum, în procesul de detoxifiere, cu atât mai mult. Apa este cea care ajută la evacuarea toxinelor din corp şi la toate procesele biologice care au loc în organismul nostru. Pofta de dulce? Aceasta nu are să ne mai dea bătăi de cap după primele două-trei zile de alimentaţie echilibrată. Corpul ne cere dulce doar dacă aşa l-am obişnuit (şi orice învăţ are şi dezvăţ) şi dacă avem lipsă de minerale în organism. În cazul în care nu putem să ne luăm capul de la gustul de dulce, încercaţi dulciuri fără zahăr: batoane energizante cu bucăţele de ciocolată amăruie, salate de fructe cu nuci şi scorţişoară, compoturi fără zahăr, deserturi de nuci cu miere…

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura